Siste 24 timer - 3. april

USAs styrker står like ved Bagdad. To av Iraks viktigste hæravdelinger skal være ødelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NÆR BAGDAD Amerikanske styrker sto i går bare 30 kilometer fra utkanten av Bagdad. De står sørvest for hovedstaden og har passert byene Nasiriyah, Najaf og Karbala.

Kamper pågår fortsatt i alle disse byene. Andre styrker kommer fra sørøst og var i går bare 65 kilometer fra Bagdad. De tok seg i går over Tigris ved byen al-Kut. Styrkene er nå så nære at de kan nås av raketter og granater som skytes ut fra selve hovedstaden.

DIVISJON ØDELAGT Amerikanerne hevdet i går at en av divisjonene til Republikanergarden var helt ødelagt. Det vil si at den ikke kunne gjøre effektiv motstand lenger. Bagdad-divisjonen, som den kalles, forsvarte byen al-Kut. En annen, Medina-divisjonen, skal være nesten like svekket. En irakisk divisjon av denne typen består av om lag 10000 soldater.

SYKEHUS BOMBET Et sykehus i Bagdad ble i går truffet av bomber. Det tilhører Iraks Røde Halvmåne og er en fødselsklinikk. Flere pasienter, leger og sykepleiere kom til skade, sier Røde Halvmåne i Bagdad til nyhetsbyrået Reuters. Det var i går kveld fortsatt uklart om noen var drept. Den amerikanske hovedkommandoen i Qatar sier at sykehusbombingen vil bli etterforsket.

JESSICA REDDET Jessica Lynch (19), soldat i den amerikanske hæren, ble i går reddet av amerikanske spesialstyrker. Hun har vært saknet i ei uke, og ble funnet på et sykehus i byen Nasiriyah.

Hun er i live, men sterkt skadd. Hun har brukket begge beina, en arm og har flere skuddsår som hun fikk da avdelingen hennes gikk inn i et irakisk bakholdsangrep.

KRIGENS SISTE 24 TIMER: Klikk <a href=http://www.dagbladet.no/download/irak03042003.jpg>her</a> for en større versjon.