Siste 24 timer

Amerikanske styrker er i kamp med republikanergarden ved Karbala og Annajaf. Basra blir beleiret. Den første britiske soldaten er derpt i kamp i Sør-Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOMBEREGN I BAGDAD

Bagdad ble bombet i flere omganger i går, både like etter midnatt, på morgenen og seinere på dagen. Den siste bølgen av bomber i dagslys kom kl. 14.30 i går. Rundt kl. 22 ble det meldt om et nytt kraftig bombeangrep mot Bagdad.

TIL ANGREP

Den irakiske Republikanergarden skal ha angrepet framrykkende amerikanske styrker nær byen Karbala. Amerikanerne var i går kveld ifølge USA mellom seks og ti mil fra hovedstaden Bagdad.

TRAKK SEG VEKK

Britiske styrker har trukket seg lengre vekk fra Basra etter hard motstand fra regulære styrker og militsgrupper.

Mer en 5000 irakere reiser nå i busser tilbake til Irak for å kjempe mot amerikanerne, ifølge jordanske grensevakter.

SADDAM PÅ TV

I en TV-tale til nasjonen sa Saddam Hussein at «seieren vil snart være vår». Han var i full militær uniform og la vekt på at dette er avgjørende dager, og at irakiske soldater påførte fienden «lidelser til å tape hver dag».

FORNØYD BUSH

President George W. Bush sa at han var svært fornøyd med framgangen i krigen, og at «Saddam Hussein er i ferd med å miste kontroll over landet».

3000 KRIGSFANGER

USA hevder å ha tatt over 3000 krigsfanger i Irak.

Irak hevder å ha skutt ned to amerikanske apachehelikoptre. Et av dem ble angivelig skutt ned av bønder med gevær. Irakisk TV viste bilder av et helikopter på en gresslette og menn som holdt Kalashnikov-geværer og danset rundt helikopteret. Amerikanerne innrømmer at et helikopter er savnet.

KRAFTIG SAMMENSTØT

Den amerikanske sentralkomandoen sier at irakiske styrker nær Nassiriya ble nedkjempet i det hittil kraftigste sammenstøtet. Minst ni marinesoldater skal være drept i kampene. Ifølge Iraks informasjonsminister er 62 personer blitt drept i Irak siste døgn.

KJEMISK FABRIKK

Amerikanske tropper meldte at de hadde funnet en ulovlig kjemisk fabrikk nær Najaf - 13,5 mil sør for Bagdad. Seinere på kvelden tonet sentralkommandoen ned meldigene, og sa at det var for tidlig å si noe bestemt om hva fabrikken produserte.

BUSS TRUFFET

Det syriske nyhetsbyrået meldte at en amerikansk rakett hadde truffet en buss nær den irakiske grensa.

Fem ble drept og ti skadd.