Siste 24 timer

SLAGET OM KANALENE: Bare åtte mil igjen til det avgjørende slaget; slaget om Bagdad. I nettverket av kanaler rundt Iraks hovedstad venter republikanergarden. De vil sprenge broer, legge ut miner, ødelegge veier og plassere ut snikskyttere. Derfor må invasjonsstyrken stoppe framrykkingen, og vente på forsterkninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAMPER I NASIRIYAH

Flere tusen amerikanske soldater sloss i natt fra hus til hus i Nasiriyah. Dette er byen der den amerikanskledete invasjonsstyrken har møtt størst motstand. Nattas aksjon var en bykrig med nær konfrontasjon med fienden. Det kan være en forsmak på hva som venter i Bagdad.

SELVMORDSAKSJONISTER

En irakisk general sier at mer enn 4000 arabere har kommet til Irak for å utføre selvmordsaksjoner. Palestinske terroristorganisasjoner sier at de allerede har selvmordsaksjonister inne i Irak. Familien til mannen som lørdag drepte fire amerikanske soldater med å sprenge seg selv i lufta, fikk utbetalt 250000 kroner for udåden. Det er 520 gjennomsnittlige årslønner i Irak.

- STOR FRAMGANG

Øverstkommanderende for den amerikanskledete invasjonen av Irak, Tommy Franks, sa i går at framgangen i krigen var bemerkelsesverdig. Han benektet at det var noen pause i framrykkingen mot Bagdad og sa at man aldri vet hvor lenge kriger varer.

MÅ VENTE I UKEVIS?

Deler av invasjonsstyrken står 95 kilometer fra Bagdad - mellom An-Najaf og Karbala. Amerikanske soldater sier de har blitt fortalt at det vil bli en pause på flere uker i framrykkingen mot Bagdad. Men dette ble altså dementert av øverstkommanderende, general Franks, i går.

KAMP OM BASRA

Britiske styrker arresterte i går en irakisk general i Basra. Soldater begynte tidlig i går å beskyte irakiske stillinger i byen.