Siste 24 timer

Harde kamper i Basra, Nasiriyah og Najaf. Irakerne hevder at 43 amerikanske og britiske soldater er drept det siste døgnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAMPER NÆR BAGDAD

Amerikanske styrker kjempet i går mot Saddam Husseins elitestyrker republikanergarden 80 kilometer fra Bagdad. Republikanergarden har vært utsatt for et massivt bomberegn i ei ukes tid.

100 NYE BIN LADENER

Egypts president Hosni Mubarak sier at krigen i Irak vil gjøre flere muslimer til terrorister. «Når det er over, hvis det tar slutt, vil krigen få forferdelige konsekvenser. I stedet for én bin Laden kommer vi til å ha 100 bin Ladener,» sa Mubarak da han i går talte til egyptiske soldater i Suez.

- 43 DREPT

Iraks informasjonsminister Mohammed Saeed al-Sahaf sa i går at irakiske soldater har drept 43 soldater i den amerikanskledede invasjonsstyrken. Det har det siste døgnet vært harde kamper i og rundt Basra, Nasiriyah og Najaf.

KAMP OM NASIRIYAH

5000 nye amerikanske soldater ble i går sendt til den strategisk viktige byen Nasiriyah. De er forsterkninger til de 5000 som allerede slåss om byen. Det raser harde kamper i og rundt Nasiriyah.

BOMBET PALASS

Et lavtflygende fly bombet i går palasset til Saddam Husseins eldste sønn, Qusay. Qusay Hussein er farens stedfortreder og etterfølger. Han er også mannen som har kommandoen over elitestyrkene i republikanergarden, og han har ansvaret for forsvaret av Bagdad.

PROPAGANDAKRIG

USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld sådde i går igjen tvil om hvorvidt den irakiske diktatoren er i live. Irakisk TV svarte med å sende bilder fra et regjeringsmøte der begge Saddams sønner var til stede. Ingen vet når opptaket var gjort, men kampen om Saddam er viktig i propagandakrigen.

SOM FAR SÅ SØNN

«George Bush senior raserte huset i 1991. Nå har hans sønn rasert huset en gang til.» Adil Rashid (71) om huset sitt i Bagdad.

SISTE 24 TIMER: Klikk <a href=http://www.dagbladet.no/download/grafikk_210403.jpg>her</a> for et større bilde.