Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siste akt bak lukkede dører

Senatet har bestemt å holde den avgjørende debatten og avstemmingen over president Clintons skjebne bak lukkede dører. Clinton blir neppe dømt i riksrettsaken, istedet jobbes det med et mistillitsforslag som kan åpne for et sivilt søksmål etter at presidentperioden er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksrettsaken mot Bill Clinton er inne i siste akt. I dag bestemte senatorene at den avsluttende debatten og avstemmingen skal holdes for lukkede dører. Dersom Clinton mot alles formodning blir kjent skyldig, skjer det altså i en avstemming ingen utenforstående har innsyn i. Avstemmingen vil skje i slutten av uka, enten torsdag eller fredag. I debatten som kommer i forkant får hver av de 100 senatorene 15 minutter til å si sin mening.

- Jeg håper vi ikke får bare festtaler, men at vi får faktiske overveielser, sa flertallsleder Trent Lott i dag ifølge BBC online.

Skrape i lakken

De færreste tror at Bill Clinton blir kjent skyldig i riksrettsaken. Istedet jobber republikanerne på spreng for å komme fram til en krass uttalelse som etterlater presidenten med en kraftig ripe i lakken. Demokratene har formulert et mistillitsforslag som sier at presidenten «ga falsk eller villedende vitnemål og hindret bevisopptak i den juridiske prosessen mot ham.» Hvis dette mistillitsforslaget blir vedtatt kan det åpne for strafferettslig forfølgelse av Clinton etter at han har gått av som president.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media