SISTE: Avtale - ikke lærer- og kommunestreik

To timer før meklingsfristen gikk ut.

MEKLINGSFRIST MIDNATT: Er en streikevakt utenfor Marienlyst skole i Drammen for fem år siden. Noen timer før meklingsfristen midnatt natt til fredag, skal det være positiv dialog i denne lærermeklingen. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
MEKLINGSFRIST MIDNATT: Er en streikevakt utenfor Marienlyst skole i Drammen for fem år siden. Noen timer før meklingsfristen midnatt natt til fredag, skal det være positiv dialog i denne lærermeklingen. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Unio og Kommunenes Sentralforbund ble enige om en avtale i meklingen før klokka 22 - dermed blir det ingen lærerstreik.

Meklingen i statsoppgjøret fortsetter. Mekler Mats Ruland sier til NTB ved 21-tiden at han ikke ser fo9r seg en ferdig avtale før midnatt natt til fredag.

---

Fire timer før meklingsfristen i stats- og kommuneoppgjørene går ut, snakker partene sammen i en positiv tone. Nesten 11 000 ansatte står klare til å streike

- Det er konstruktiv dialog mellom partene og i meklingen, så det er et brukbart tegn, sa mekler Torkjel Nesheim i en kort oppdatering på Dagsrevyen torsdag kveld.

Riksmekler Mats Rugland hadde denne statusoppdateringen i TV 2-nyhetene klokka 21: - To viktige spørsmål gjenstår, lønn og pensjon.

Da hadde de resterende partene i kommuneoppgjøret – kommunenes organisasjon KS og fagorganisasjonene Unio og Akademikerne – sittet i mekling siden onsdag formiddag.

De har frist til midnatt natt til fredag med å komme til enighet om årets lønnsoppgjør.

7 000 streikeklare

Klarer de ikke det, kommer rundt 7 000 lærere til å legge ned arbeidet – kanskje allerede fra og med fredag morgen. Det er imidlertid ikke usannsynlig at partene vil oversitte fristen, slik vi har sett i en rekke meklinger de siste årene. I fjor ble eksempelvis partene i statsoppgjøret sittende 16 timer på overtid før det ble enighet og streik blant 77 000 ansatte avverget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer