Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siste båtrace?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Båtracet i Oslo havnebasseng forrige helg har fått et lite etterspill. Fredag kunne Aftenposten Aften melde at leder for aksjonen mot båtracet, kunstmaler Vibeke Brøgger Klausen, har veddet ti kasser whisky av ukjent merke med varaordfører Svenn Kristiansen på at racet blir stoppet til neste år. Varaordføreren er mindre sikker i sin sak, og har bare satt ei kasse mot - også den av ukjent merke.

Vi vil ikke inngå noe veddemål, men vi har også tidligere skrevet om det skammelige i at en håndfull rike gutter skal kunne sperre veien til øyer og badestrender i hovedstaden i to dager, for å vise fram hestekreftene sine. Derfor blir også bestemmelsen om at båtrace med eksosanlegg uten effektiv lyddemping er forbudt i Indre Oslofjord, satt til side. Det smaker av føydal underdanighet fra byens politikere at de godkjenner dette år etter år. Det vitner om manglende forståelse for demokratiske rettigheter i det offentlige rom. La oss håpe at Klausen får sin whisky.