SISTE: Ebola har nådd Kongo

Flere tilfeller oppdaget.

STOR SPREDNINGSFARE: Leger uten grenser jobber med fullt verneutstyr. Over 1400 personer har mistet livet til ebola-viruset. Foto: PHOTO / ZOOM DOSSO / NTB Scanpix
STOR SPREDNINGSFARE: Leger uten grenser jobber med fullt verneutstyr. Over 1400 personer har mistet livet til ebola-viruset. Foto: PHOTO / ZOOM DOSSO / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene i Kongo bekrefter at det er oppdaget ebola-tilfeller i landet.

Epidemien har tidligere herjet hovedsakelig i de vestafrikanske landene Sierra Leone, Guinea, Nigeria og Liberia.

Mellom 19 og 20 august ble det ifølge WHO oppdaget 142 nye tilfeller av ebola-viruset. Samtidig ble det talt 77 dødsfall i Guniea, Liberia, Nigeria og Sierra Leone.

Kongo - med sine 70 millioner innbyggere - har nå registrert ebola-utbrudd.

I september 2012 skrev Dagbladet at det ble slått alarm, etter at ebola-utbrudd hadde startet i Kongo. I september samme år var det registrert 31 dødsfall - fem av dem helsearbeidere.

Til nå har over 1400 mennesker mistet livet i den pågående ebola-krisen, som blir beskrevet som tidenes verste: en internasjonal helsekatastrofe.

Sykdommen, kalt ebola-hemoragisk feber, starter som en ukarakteristisk febersykdom, men ender i oppkast, diaré, multiorgansvikt og blødninger fra flere steder på kroppen.

I flere av de afrikanske landene spres viruset som ild i tørt gress - blant annet fordi mange nekter å tro på sykdommen. Tradisjonelle begravningsritualer som at man skal kysse likene, har blant annet vært en av årsakene til at viruset sprer seg.

Mange mener også at ebola er noe som er «funnet på» av myndighetene, «er laget av presidenten», eller er brakt inn av Vesten.

LES OGSÅ: - Ebola kan nesten sammenlignes med svartedauden: da var det også syndebukker og overtro.

Dagbladet kommer med mer.