<strong>UTE:</strong> Politioverbetjent Eirik Jensen er løslatt fra varetekt. Foto Marius Gulliksrud
UTE: Politioverbetjent Eirik Jensen er løslatt fra varetekt. Foto Marius Gulliksrud Vis mer

SISTE: Eirik Jensen løslatt fra varetekt

- Ikke lenger behov for å holde ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Korrupsjonssikta Eirik Jensen (56) er løslatt fra varetekt.

Det bekrefter Spesialenheten for politisaker overfor Dagbladet.

«Den korrupsjonssiktede politimannen ble i dag løslatt fra varetekt. Spesialenheten for politisaker har nå gjennomført de etterforskingsskritt som var nødvendig før en løslatelse.»

«Faren for at siktede kan forspille bevis anses nå som mindre, og dermed er det ikke lenger behov for å holde ham i varetekt», skriver Spesialenhetens Liv Øyen i en pressemelding.

Mistanken om at Jensen har vært involvert i grov korrupsjon er ikke endret.

«Det at siktede løslates, endrer ikke grunnlaget for siktelsen eller mistanken om grov korrupsjon. Det gjenstår fortsatt mye etterforskning, og det er forventet at arbeidet vil pågå i flere måneder fremover. Målet er å komme frem til et korrekt resultat som bekrefter eller avkrefter mistanken som nå foreligger.»

Får møte hvem han vil Jensen er ikke underlagt meldeplikt etter løslatelsen. Det er heller ingen restriksjoner på hvor han kan bevege seg. Det sier Spesialenhetens Liv Øyen til Dagbladet.

Mange av polititoppens venner og støttespillere er politikolleger, og potensielle vitner ved en eventuell rettssak. Det er likevel ingen restriksjoner på hvem Jensen kan møte.

- Han har ingen restriksjoner, verken med hensyn til hvor han kan reise eller hvem han kan møte, sier Øyen.

Hun ønsker ikke å kommentere om Jensen er underlagt et spesielt sikkerhetsregime når han nå er ute i frihet.

Øyen understreker at det gjenstår mye etterforskning.

- Det gjenstår måneder med etterforskning. Målet er å komme fram til et riktig resultat som avkrefter eller bekrefter mistanken om grov korrupsjon, sier Øyen.

Siden februar Det var VG som først meldte om løslatelsen.

Polititoppen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 24. februar i år, og har hele tida nektet straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon i forbindelse med en større narkotikasak.

Han skulle etter planen framstilles for forlenget varetekt førstkommende tirsdag.

56-åringen har i mange år vært en av de mest betrodde politifolkene i hovedstaden, og hadde i månedene før pågripelsen jobbet som rådgiver i staben til politimester Hans Sverre Sjøvold.

- Dette er meget alvorlig, og fryktelig trist, sa Sjøvold i en pressemelding 25. februar.

Polititoppen skulle etter planen sitte i varetekt til tirsdag 3. juni, etter at anken hans ble forkastet av Høyesterett.

Spesialenheten ba opprinnelig om to uker i varetekt for Jensen, men Oslo tingrett mente én uke holdt. Spesialenheten anket til lagmannsretten, som konkluderte med at politimannen måtte sitte ytterligere én uke i fengsel.

Respektert leder 9. mai skrev Dagbladet at Jensen for første gang hadde fått besøk i fengsel.

- Han har nå endelig fått besøk. Selv om det er under kontrollerte former opplever han det som et framskritt. Han får besøk av venner og familie, sier Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, til Dagbladet.

Jensen var mest profilert som leder for gjengprosjektet ved Seksjon for organisert kriminalitet som ble opprettet etter skuddvekslingen mellom B-gjengen og Young Guns midt i folkemengden på Aker Brygge i 2006.

Politilederen er også ekspert på Hells Angels og Bandidos og har i en årrekke vært sentral i arbeidet med å unngå voldelige sammenstøt mellom de største MC-gjengene.

Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer