Luftambulansekrisa

Siste: Eks-operatør spurt om å bidra med ambulansefly

Fire av Norges elleve lufambulanser er satt ut av spill. Nå er den tidligere operatøren som tapte anbudet spurt om å bidra med fly.

Kan løse krisen? Aministrerende direktør i Lufttransport Frank Wilhelmsen bekrefter at de er spurt om å bidra med fly for å løse krisen i nord. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Kan løse krisen? Aministrerende direktør i Lufttransport Frank Wilhelmsen bekrefter at de er spurt om å bidra med fly for å løse krisen i nord. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter daglig leder i Lufttransport AS Frank Wilhelmsen overfor Dagbladet.

- Vi diskuterer hva vi kan bidra med, sier Wilhemsen til Dagbladet.

Lufttransport AS tapte anbudet og måtte overlate flyvningen av de norske luftambulansene til konkurrenten Babcock i sommer.

Men Babcock har hatt store problemer gjennom hele høsten med sine fly. Lørdag kom meldingen om at de måtte sette fem fly på bakken på grunn av tekniske problemer.

Samtidig har den tidligere operatørens fly stått ubrukt i Tromsø.

- Står klare

- Flyene står klare, de. De var brukt fram til i sommer, og har alt som trengs for pasienttransport. De er så å si like de som Babcock bruker nå, bare at cockpit, motorer og propeller er eldre. Planen var at vi skulle bruke disse i ti år til, men så tapte vi anbudet, sa Frank Wilhelmsen til Dagbladet for et par dager siden.

Da hadde han ikke hørt noen ting - nå er altså henvendelsen kommet fra helseforetaket. Dette bekrefter også Helse Nord på en pressekonferanse i dag.

Da kontrakten gikk tapt for Lufttransports del, har flyene som ble brukt vært til salgs. Et halvt år seinere er imidlertid bare seks av 11 fly solgt. De fem gjenværende flyene står parkert i Tromsø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer