Siste farvel med lensmannen på Herøy

Så er den usigelig tunge stunden kommet, sa sogneprest Arne Magnus Smørvik. I dag tok han sammen med befolkningen på Herøy, et siste farvel med sin høyt verdsatte lensmann Sigurd Wang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige onsdag ble Wang og lensmannsbetjent Trond Kirkeby fra Sandnessjøen skutt og drept av en psykiatrisk pasient da de var ute på oppdrag på øya Austbø som er naboøy til Herøy. Skytetragedien etterlot et helt distrikt i sorg.

  Da Herøy tok farvel med sin lensmann, var den 800 år gamle steinkirken fylt til siste sitteplass. I tillegg fulgte øyboere som ikke fikk plass i kirken, begravelsen via storskjerm i gymsalen på Herøy sentralskole.

Æresvakt

Lensmann Sigurd Wang falt på sin post, og politikolleger fra hele Helgelands-distriktet æret den drepte lensmannen ved å stå æresvakt for sin avdøde kollega. Iført paradeuniform dannet polititjenestemennene æresvakt nedover i midtgangen i kirken, mens begravelsen pågikk. To polititjenestemenn, som jobbet sammen med Wang på lensmannskontoret på Herøy, var også med og bar kisten ut av kirken.

Aure rørt

Justisminister Aud-Inger Aure var tydelig rørt da hun som Wangs øverste overordnede talte i begravelsen.

  - Jeg håper dere kan finne noe trøst i at sorgen i disse dager deles av mange, sa Aure henvendt til Wangs nærmeste familie. Den drepte lensmannen etterlater seg kone, samt en sønn og en datter.

  Lensmannsbetjent Trond Kirkeby, som også ble drept i skytetragedien på Austbø, skal gravlegges fra Sandnessjøen kirke fredag.

<B>FULLSATT:</B> Da Herøy tok farvel med sin lensmann, var kirken fylt til siste sitteplass.