Siste farvel med Tina

STAVANGER (Dagbladet.no): En fullsatt Hinna kirke fulgte begravelsen av Tina Jørgensen fra klokka 10.30. Samtidig fortsetter de nitide undersøkelsene i Tinas nabolag. Politiet gjør seg klar til å DNA-teste mistenkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venner, kjente og familie fylte kirka fullstendig under begravelsen i formiddag. Også flere av de som har vært med på å lete etter Tina, ville vise 20-åringen en siste ære. Familien valgte kapellan Svein Nilsen til å lede seremonien.

Det var ventet at kirka som tar rundt 600 personer, ikke ville ha plass til alle. Derfor tok de også i bruk menighetssalen.

Politiet opplyser at de fortsatt ikke har noen konkrete mistenkte i Tina-saken, men ifølge Stavanger Aftenblad forbereder de seg til å lage DNA-profiler av en rekke personer. Disse kan ha noe med drapet å gjøre, og politiet ønsker å sjekke dem opp mot eventuelle funn på det mulige åstedet ved Sølyst.

Kan ha brukt Tinas bil

De håper også å finne spor i Tinas bil som de tauet inn onsdag.

- Ingen har disponert bilen etter at Tina døde, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen til Aftenbladet.

De prøver å finne ut om drapsmannen har benyttet bilen. Bilnøklene er fortsatt ikke kommet til rette, etter at Sølyst ble gjennomsøkt med metalldetektor i går. Kriminalteknikere tok også med seg flere bøtter med jord, gress og stein fra det mulige åstedet.

Heller ikke Tinas veske, mobil eller filofax er kommet til rette - tross gårsdagens grundige søk på Sølyst og under vann.

Undersøker rør

Anleggsarbeider Geir Holmberg, som vakte politiets interesse for Sølyst fordi han kjente igjen den hvite industrisekken, opplyser at det lå en del korte jernrør ved sekken som ble brukt til å frakte liket av Tina.

- Da vi talte opp, syntes vi det manglet noen rør, sier Holmberg til Stavanger Aftenblad.

Politiet har tatt med et av de gjenværende rørene for analyser. De har tidligere fastslått at Tina ble slått i hjel med en stump gjenstand.

Politiet bekrefter at de har undersøkt leiligheten i etasjen over Tina, men de vil ikke fortelle hvorfor. Faren til Tinas kjæreste eier denne leiligheten og den Tina bodde i.

Kan ha sett Tina og morderen

Gjerningsmannen kan ha latt liket ligge ved Sølyst i tre dager før han flyttet det til kummen i Bore kirke. Tina forsvant natt til 24. september, men leteaksjonen ble ikke satt igang før den 27. Da ble Grasholmen trålet av hunder og letemannskap, melder Rogalands Avis.

Politiet etterlyser på nytt personer som kan ha sett en mann og en kvinne på Bybrua i 04-04.30-tida natta Tina forsvant. To vitner har uavhengig av hverandre fortalt at kvinnen var kledt som Tina og at hun lente seg over rekkverket. Hun så ut til å være dårlig.

Siden Tina ble funnet drept har politiet foretatt 67 avhør og trappet opp etterforsknings-staben fra 25 til 28 personer.

RESULTATLØST: I går undersøkte de sjøbunnen med spesialkikkerter, uten å finne noe.