Dødsulykken i Flå

Siste farvel med tre brødre

Brødrene Emad (20), Ibrahim (18) og Yahya (17) omkom i trafikkulykken i Flå. Mandag tok familie og venner farvel.

BEGRAVELSE: Mandag var det begravelse for de tre brødrene Emad (20), Ibrahim (18) og Yahya (17) som mistet livet i trafikkulykken i Flå i Hallingdal. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet
BEGRAVELSE: Mandag var det begravelse for de tre brødrene Emad (20), Ibrahim (18) og Yahya (17) som mistet livet i trafikkulykken i Flå i Hallingdal. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MODUM (Dagbladet): De tre brødrene Emad (20), Ibrahim (18) og Yahya (17) mistet livet i trafikkulykken i Flå i Hallingdal 24. august.

Mandag ble de gravlagt i Åmot kirke. Seremonien foregikk utendørs med imam Ali Naser.

Imamen takker Åmot kommune for at de får holde en muslimsk begravelse.

- Vi har egne ritualer som vi gjør når noen er døde, og jeg vil takke de som har gjort denne begravelsen mulig for oss, sier han til Dagbladet.

Rundt 200 mennesker møtte opp på kirkegården utenfor Åmot kirke. Familien til Emad, Ibrahim og Yahya er kjent med Dagbladets omtale. De har samtykket til at Dagbladet kan gå ut med navn og bilde av de tre brødrene.

Naser er egentlig imam i Ski kommune, men forteller at han ønsket å støtte familien i Åmot da han hørte om ulykken.

- Jeg kjenner ikke familien, men jeg ønsket å komme hit for å støtte dem. Vi gjør dette sammen for å bli sterkere, både gjennom bønn og gjennom samtale, sier han.

- Støtter hverandre

De tre begravelsesbilene står foran forsamlingen og én og én kiste blir båret ut og lagt på bakken foran forsamlingen. De ber sammen og løfter én og én kiste til de tre hullene som er gravd i bakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.