Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siste fra Avinor: Luftrommet åpent

Bare luftrommet over Vardø lufthavn og Ekofisk i Nordsjøen stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Luftrommet over Norge er åpent, bortsett fra området over Vardø lufthavn. Vi har også valgt å stenge Ekofiski Nordsjøen for flytrafikk, sier pressesjef Sindre Ånesen i Avinor.

- Prognosene fram til midtnatt viser at Norge vil være klar av askeskyen, og vi går ikke lengre enn det i vår prognose. Det vil ikke være noen endringer, sier Ånesen til Dagbladet.

- Metereologisk institutt melder at det mot kvelden og midnatt vil være en ny askesky over Sør-Norge. Hva tenker du om det?

- Dette er prognosen vi har. Norsk luftrom vil være åpent, sier han.

Ny oppdatering om situasjonen i luftrommet kommer klokken 21 mandag kveld. Da vil det trolig være klart om den forventede skyen som man frykter skal treffe Sørlandet passerer sør for Norge eller kommer inn over Sør-Skandinavia som forventet.

Satellittbilder som ble vist på TV 2 Nyhetskanalen mandag ettermiddag antyder at Norge kan gå helt klar av skyen, men statsmeteorolog Haakon Melhuus sier det ikke er mulig å lage prognoser på annet grunnlag enn det man benytter ved utformingen av de vanlige værmeldingene.

? Et satellittbilde i seg selv sier ikke noe om hvordan været blir fram i tid, sier statsmeteorolog Haakon Melhuus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!