Børge Ousland og Mike Horn

Siste: Har funnet hverandre

Børge Ousland og Mike Horn fikk hvilt og hentet krefter. Like etter midnatt norsk tid møtte de hjelperne Bengt Rotmo og Alexanser Gamme ute på isen.

EKSPEDISJON: Polfarerne Børge Ousland og Mike Horn har nå tilbrakt 80 dager i Arktis. Foto: @borgeousland og @mikehornexplorer. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette blir bekreftet av teamet på skipet «Lance», ifølge VG.

Tidligere fredag ble det kjent at hjelperne Bengt Rotmo og Aleksander Gamme, som er sendt ut fra skipet Lance for å hjelpe polfarerne med proviant, befant seg 150 meter unna polfarerne Børge Ousland og Mike Horn.

Det som skilte dem var en råk i isen.

- Begge lagene med polfarere har endelig møtt hverandre. De vil hvile og dra tilbake til «Lance» i morgen, skriver Horn på Instagram.

VG skriver at Ousland og Horn like etter klokka 21.30 har begynt å gå østover, for å se etter et bedre sted å krysse råken som skiller dem fra Rotmo og Gamme - eller se om det går an å gå rundt den.

Det var stor spenning knyttet til været og hvor vanskelig is de ville møte.

Skipet «Lance» har fulgt situasjonen fra 23 kilometer unna. De fikk til slutt en kort tekstmelding fra polfarerne ute på isen om at de hadde truffet hverandre, melder VG.

Hvilte

TV 2 skriver at Ousland og Horn tidligere fredag kveld har hvilt seg to timer i teltet for å hente krefter, før de skulle padle over den 150 meter store råken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer