Siste innspurt

I den lange og bitre kampen om Det hvite hus. I Florida står velgerne i kø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Fort Lauderdale (Dagbladet.no): De første ivrige velgerne møtte opp ved Virginia Young barneskole i Fort Lauderdale klokka 5 imorges. De måtte pent vente til sju, da stemmelokalet åpnet. Men da hadde de en solid kø bak seg.

Da vi besøkte valglokalet et par timer senere, var ventetida rundt tre kvarter.

- De gikk ganske greit, sa Cindy Ambrose. Hun gjorde som millioner andre amerikanere borgerplikten før hun skulle på jobb.

Elektronikk

For fire år siden hadde Broward fylke nord for Miami stemmemaskiner med hullkort, som skapte stor forvirring og gjensidige anklager. Hele delstaten har nå gått over til elektronisk stemmegiving.

Du stemmer ved å trykke på skjermen med en penn eller fingeren. Svaksynte får lydinstrukser. Valgfunksjonærer hjelper dem som ber om det.

Demokrater har kritisert at maskinen ikke gir kvittering som en bankautomat og Cindy er enig. Hun stemte på en uforandret partiliste. Flere velgere vi har snakket med, er usikre på hvordan de kan endre stemmeseddelen på de nye maskinene.

TV-valg

I Broward har 21 prosent forhåndsstemt, i Miami gjorde en av tre registrerte velgere bruk av stemmeretten på forhånd. Det er ventet høy valgdeltakelse i godværet, noe som historisk gagner demokratene. Kanskje vinner John Kerry Det hvite hus med en knapp seier her i Florida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer