FLORIDA: Orkanen Michael har det siste døgnet herjet i Florida. Ødeleggelsene er svært store, og uværet har så langt kostet to mennesker livet. Video: CNN Vis mer

SISTE: Jente (11) døde i orkanen

«Michael» har tatt minst to menneskeliv.

Orkanen «Michael» har så langt tatt to menneskeliv. Da et tre ble felt av de kraftige vindkastene og falt gjennom taket til et hus i Greensboro i Florida, var det første dødsofferet til orkanen «Michael» et faktum.

CNN melder torsdag morgen at også et barn er bekreftet drept av uværet.

Barnet døde i Seminole County, et fylke i den amerikanske delstaten Georgia.

WSFA skriver at den omkomne er en jente på elleve år. Barnets identitet er foreløpig ikke offentliggjort.

Direktør for nødetatene i fylket, Travis Brooks, sier de tror barnet døde etter at et tre falt over huset hun befant seg i. Han har foreløpig ikke ytterligere detaljer om dødsfallet, ettersom nødetatene fortsatt ikke har klart å ta seg ut til huset.

Stopre ødeleggelser

Da orkanen traff land onsdag ettermiddag lokal tid, hadde ekstremværet en vindstyrke på over 250 kilometer i timen, 69 meter i sekundet.

ØDELEGGELSER: Brian Bon tar en nærmere titt på de voldsomme ødeleggelsene etter orkanen. Hvor mange som har mistet hjemmene sine, er fortsatt uvisst. Foto: Pedro Portal / Miami Herald / Scanpix
ØDELEGGELSER: Brian Bon tar en nærmere titt på de voldsomme ødeleggelsene etter orkanen. Hvor mange som har mistet hjemmene sine, er fortsatt uvisst. Foto: Pedro Portal / Miami Herald / Scanpix Vis mer

Hvor mange som har mistet hjemmene sine, er fortsatt uvisst, men bilder fra områdene i Florida, som ble hardest rammet, levner liten tvil om at det er snakk om mange.

I Panama City ligger knekte og opprevne trær over alt, og mange av dem har knust nærliggende hus. Vinden har også skrellet av en rekke hustak, og gateskilt er helt vridde. Det er også store oversvømmelser flere steder, skriver NTB.

Strømløse

På et tidspunkt var rundt 400 000 boliger og bedrifter i Floridas såkalte Panhandle-område, den mest nordvestlige delen av delstaten, strømløse.

Mange familier har mistet alt de eier og har.

FLORIDA: Orkanen Michael har hittil krevd to menneskelig, og ødeleggelsene er svært store. Video: CNN Vis mer

Orkanen traff land i går ved Mexico Beach, om lag 160 kilometer sørvest fra Tallahassee, hovedstaden i Florida.

- Orkanen er den verste stormen Floridas Panhandle-område har vært utsatt for, sier guvernøren i Florida, Rick Scott.

Over 375 000 mennesker ble evakuert fra denne delen av delstaten.

Etter noen timer over land ble orkanen svakere. Tidlig torsdag morgen norsk tid var orkanen nedgradert til kategori 1. I løpet av natta bevegde den seg gjennom Florida og nordover, inn i delstaten Georgia.

I 04.00 tida hadde orkanen vindkast på over 35 meter i sekundet, og ble beskrevet som «farlig».

Tornado-varsler

Selv om orkanen svekket seg i Georgia, gikk det likevel fra vondt til verre i delstaten da det ble utstedt en rekke tornadovarsler i delstaten.

Nyhetsbyrået Associated Press melder at tre tornadoer skal ha blitt observert nær byene Roberta, Perry og Fort Valley i sentrale Georgia.

Nødetatene i Crawford i Georgia melder at det som kan ha vært en tornado har ødelagt fem hjem i Roberta, ifølge nyhetsbyrået.

I løpet av de neste timene vil ekstremværet treffe delstatene Sør- og Nord-Carolina.