Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siste: Kraftig fall på Oslo børs

Utløst av børsfall i USA og fallende oljepris. 

FALLER: Oslo Børs faller kraftig onsdag formiddag.  Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FALLER: Oslo Børs faller kraftig onsdag formiddag.  Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo Børs åpnet ned omtrent én prosent ved handelsstart i morges. Siden dette har hovedindeksen fortsatt å falle. I skrivende stund er den ned 1,33 prosent.

Tidligere i dag var den ned 1,6 prosent, ifølge E24.. En må tilbake til 2. november for å finne forrige gang børsen var på dette nivået.

Utløst av fall i USA

Det er utviklingen i USA som utløste fallet. De amerikanske nøkkelindeksene falt kraftig i går, noe som utløste børfall også ellers i verden.

Ifølge DN er alle de europeiske børsene nå helrøde. Det samme gjelder de asiatiske børsene.

For Norges del gjør ikke fallende oljepriser det bedre.

Onsdag omsettes Brent-oljen for 50,21 dollar fatet, ned 1,45 prosent, mens WTI-oljen faller 1,41 prosent til 47,56 dollar fatet, skriver Hegnar.no.

Usikkerhet på om Trump vil levere

Ifølge Reuters er det usikkerhet rundt Donald Trumps politikk som førte til kursfallet i USA. Hans lovede skattekutt førte kursene til rekordhøyder, men nå har tvilen på om han klarer å levere på det han lovet begynt å spre seg, skriver de.

Donald Trump forsøker nå å få flertall for sin helseplan som skal erstatte Obamacare, noe det ikke er sikkert han vil klare.

Ifølge aksjestrateg i Societe Generale i London Alvin Tan har FBIs etterforskning av mulige bånd mellom Trumps kampanje og Russland også bidratt til investorens tvil.

- Alt i alt øker det tvilen om at den høyt ønskede og promoterte økonomiske stimuleringspakken vil komme så snart som markedet hadde håpet, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media