Siste: KrF og Venstre med felles kravliste

Fortsetter forhandlingene seinere i kveld.

FELLES KRAV: Knut Arild Hareide la på dagens første forhandlingsmøte fram ei felles kravliste med Venstre.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FELLES KRAV: Knut Arild Hareide la på dagens første forhandlingsmøte fram ei felles kravliste med Venstre. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var varslet at dagens budsjettmøte ville kreve flere timer, men etter 45 minutter kom budsjett-kameratene ut av statrådssalen igjen.

Partene tar en pause før de møtes ved forhandlingsbordet seinere i kveld, var beskjeden.

Det som utløste forhandlingspausen, var en ny liste med en god del felles krav fra KrF og Venstre, blant annet om bilavgiftene. Etter det Dagbladet har fått opplyst, har man på regjeringspartienes side av forhandlingsbordet lenge irritert seg over at sentrumspartiene ikke har villet gi fra seg en samlet liste med prioriterte krav; nå har altså regjeringspartiene langt på vei fått viljen sin.

Frp's parlamentariske leder, Harald T. Nesvik, sa til pressen etter møtet at de nå «ser konturene av de endelige kravene».

- Vi tar en pause for å gjennomgå det vi har fått. Vi kunne ha gjort det der inne også, men det er greit å få sjekka litt og tatt en gjennomgang av de siste innspillene vi har fått, sa parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland.

Helleland la til at det var ingen nye krav på lista, men lista hadde blitt kortere og noen krav hadde blitt tydeligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer