Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siste: KrF og Venstre med felles kravliste

Fortsetter forhandlingene seinere i kveld.

FELLES KRAV: Knut Arild Hareide la på dagens første forhandlingsmøte fram ei felles kravliste med Venstre.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FELLES KRAV: Knut Arild Hareide la på dagens første forhandlingsmøte fram ei felles kravliste med Venstre. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var varslet at dagens budsjettmøte ville kreve flere timer, men etter 45 minutter kom budsjett-kameratene ut av statrådssalen igjen.

Partene tar en pause før de møtes ved forhandlingsbordet seinere i kveld, var beskjeden.

Det som utløste forhandlingspausen, var en ny liste med en god del felles krav fra KrF og Venstre, blant annet om bilavgiftene. Etter det Dagbladet har fått opplyst, har man på regjeringspartienes side av forhandlingsbordet lenge irritert seg over at sentrumspartiene ikke har villet gi fra seg en samlet liste med prioriterte krav; nå har altså regjeringspartiene langt på vei fått viljen sin.

Frp's parlamentariske leder, Harald T. Nesvik, sa til pressen etter møtet at de nå «ser konturene av de endelige kravene».

- Vi tar en pause for å gjennomgå det vi har fått. Vi kunne ha gjort det der inne også, men det er greit å få sjekka litt og tatt en gjennomgang av de siste innspillene vi har fått, sa parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland.

Helleland la til at det var ingen nye krav på lista, men lista hadde blitt kortere og noen krav hadde blitt tydeligere.

- Vi har gjort ytterlige prioriteringer, i tråd med det stortingsgruppene våre formidlet i går. Det var og regjeringspartiene kjent med ville komme i dag, sa KrF-leder Knut Arild Hareide.

- Er det en samlet kravliste fra sentrumspartiene?

- Det er mye felles, men Venstre og KrF er fortsatt to forskjellige partier.

- Hvor omforente er dere og Venstre?

- Det er relativt stor enighet mellom Venstre og KrF på de sakene som gjenstår.

- Forventer du svar på alle disse kravene når dere møtes igjen seinere i dag?

- Nå har vi forhandlet i veldig lang tid. Det vil si at veldig mange punkt er avklart, men det gjenstår noen krevende runder fortsatt. Jeg tror og opplever at det er vilje til å finne gode løsninger.

Hareide understreker at regjeringen lenge har visst nøyaktig hvor det er behov for å skape handlingsrom.

- Jeg er forsiktig optimist til at vi kan få en løsning, fortsatte han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media