Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siste kveld i frihet

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Kvelden før DNA-svaret stakk de to drapssiktede innom bensinstasjonen. De virket glade. - Jaså, så dere nyter deres siste dag i frihet? spøkte mannen bak kassa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ment som en dårlig spøk fra hans side. Aldri hadde 20-åringen trodd at ungdommene hadde noe med de bestialske drapene å gjøre.Siden desember i fjor hadde han snakket med dem jevnlig, og han oppfattet dem som ålreite gutter.

Alle visste at det etterlengtede DNA-svaret ville komme onsdag. Først så bare mennene på hverandre.

- Jaså, så dere nyter deres siste dag i frihet? gjentok han.

Da lo begge, og ga uttrykk for at de som hadde utført grusomheten måtte få en real straff.

- Ålreite gutter

Episoden utspant seg på Statoil-stasjonen i Elvegaten i Kristiansand. De drapssiktede vanket på bensinstasjonen hver eneste dag, ofte flere timer i slengen. 20-åringen forteller at de denne tirsdagskvelden virket mer oppstemte og gira enn vanlig.

- Det er vanskelig å fatte at de skal ha gjort dette. De to er ålreite gutter, men oppfører seg ofte litt rart, sier 20-åringen.

Den siste tida før pågripelsen la han merke til at noe hadde forandret seg i oppførselen deres. Han forteller at 21-åringen har kjøpt mye porno.

_Han var en vanlig gutt, men med litt perverse tendenser, sier 20-åringen.

Fleipet om drapene

- De ble mer og mer hyperaktive når de besøkte butikken. De lo og spøkte veldig når de var innom, og fleipet ofte om Baneheia-saken sier mannen som visste at de hadde vært i politiets søkelys i forbindelse med Baneheia-saken.

Den siktede 21-åringen skal ha fleipet om sin rolle i drapssaken, og spøkt om hvor godt det smakte å avgi spyttprøve til politiet. Begge de siktede skal ofte ha kommentert barnedrapssaken til bekjente.

De har beskrevet ugjerningen som pervers, og sagt at den må ha blitt begått av «en syk jævel».

Enige i folkepratet

- De har vært enige i det folk flest har sagt. Men de har som regel sagt det med et flir om munnen. De ler mye.

Denne siste kvelden var de innom stasjonen to ganger. En av mennene hadde vært på øvelse i ungdomsheimevernet og hadde full militæruniform og kamuflasjemaling i ansiktet.

Under et døgn seinere satt begge i politiavhør - siktet for voldtekt og overlagt drap på Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8).

- Det er ganske utrolig at de to er siktet. Ganske utrolig, gjentar han.