Siste kveld med Nils-Rune's

- Å er Sinatra hen 'a? buldrer det fra trommekrakken i dansebandet Nils-Rune's Orkester. Bandet er på sin første - og siste - spillejobb, og trommeslager Arve «Henry» Opsahl ivrer etter å komme i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedattraksjonene i Nils-Rune's er Sven «Nils» Nordin og Rune Rudberg.

Det er prøver og opptak på episodene 129 og 130 av «Mot i brøstet», og i Komistudio nærmer aktiviteten seg et hektisk nivå. Tørrisen fyller dansegulvet med røyk, og de mange statistene svinger seg til tonene fra Nils-Rune's Orkester (med Reidar Myhre på saksofon).

Bandet har på seg dresser og skjorter som Elvis ville vegret seg for å bruke i Las Vegas.

Og på studiogulvet, mellom kameraer og kabler, vandrer Tore Ryen, seriens skaper og oppdrager, hvileløst fram og tilbake, fram og tilbake, mens svensktopp-låta hans durer fra scenen.

- Vi måtte ha en ny låt, så da måtte jeg lage den, sier Ryen når vi endelig får stanset ham.

Han fikk tekstlig assistanse fra Rune Rudberg, og resultatet låter, om ikke annet, både stilsikkert og autentisk. «Du är det vackraste jag vet» minner til forveksling om både Thorleifs og Vikingarna. Det er mer usikkert om det er til låtas fordel.

«Tullingarna»

«Tullingarna», kaller Nils «Karl» Vogt bandet. Det er sikkert bare sjalusi som ligger bak den replikken.

For det ligger store muligheter for suksess og skrikende fans foran bandet: Om et par uker platedebuterer Nils-Rune's med det som sannsynligvis blir bandets første og siste singel.

Handlingen i dobbeltepisoden 129/130 - Tore Ryen kommer i farten ikke på tittelen - dreier seg om at Super'n fyller 25 år.

- Brukbar låt

- De skraper sammen et band, men så en dag kommer Rune Rudberg innom og handler. Han blir med i bandet for å gjøre dem en tjeneste, siden bestyreren er gammel dansebandmusiker, avslører Tore Ryen.

Det viser seg seinere at Rune var innom Super'n for å kjøpe Joikaboller.

- Det ble en fullt brukbar låt, sier en fornøyd Rudberg.

«Du är det vackraste jag vet» er til de grader så brukbar at den dukker opp på Rudbergs kommende album.

- Det begynte som en fleip, jeg hadde aldri regnet med å gjøre noe sånt med Sven Nordin. Ufattelig morsomt!

- Ikke vokalist

Det synes Sven Nordin også. Han nærmer seg slutten på tiden som ungsauen Nils i «Mot i brøstet», og til høsten satser han for fullt sammen med Dizzie Tunes på Chat Noir.

- Jeg skal i hvert fall ikke bli dansebandvokalist. Jeg holder meg til skuespilleriet. Nå som jeg har passert 40 synes jeg at jeg må ta en jobb om gangen, og vi skal spille sju kvelder i uka på Chat Noir, sier Nordin, som såvidt har begynt å kikke på «Splitter pine gal» (premiere 11.september).