SISTE: Libe Rieber-Mohn takker nei til gjenvalg

- Et fokus på personer og konflikter ødelegger både for politikkutvikling og mulighet for byrådsskifte i Oslo, sier hun.

GIR SEG: Libe Rieber-Mohn takker nei til gjenvalg til Oslo bystyre, bekrefter hun overfor Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GIR SEG: Libe Rieber-Mohn takker nei til gjenvalg til Oslo bystyre, bekrefter hun overfor Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Libe Rieber-Mohn (Ap), Oslos varaordfører, bekrefter overfor Dagbladet at hun ikke stiller til gjenvalg til Oslo bystyre.

- Jeg har i dag gitt beskjed til nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti at jeg ikke ønsker gjenvalg til Oslo bystyre eller stille som byrådslederkandidat. Jeg har vært, og er fortsatt, av den oppfatning at Oslo Arbeiderparti har mye å tjene på å være et samlet fylkeslag. Et fokus på personer og konflikter ødelegger både for politikkutvikling og mulighet for byrådsskifte i Oslo, uttaler hun i en pressemelding. 

Avgjørelsen kommer bare timer etter partisekretær Raymond Johansen bekreftet at han stiller seg til disposisjon for Oslo Arbeiderparti som byrådslederkandidat. Den veien ligger nå åpen for ham.

LES OGSÅ KOMMENTAR: Jonas har en plan

- Oslo trenger et parti med ambisjonene og de gode løsningene der dagens borgerlige byråd ikke klarer å gjøre jobben. Jeg ønsker derfor Raymond Johansen hjertelig velkommen tilbake i Oslo-politikken, fortsetter Ap-politikeren.

Hadia inn? I går ble det kjent at Helga Pedersen forlater partiledelsen når Arbeiderpartiet samler seg til landsmøte i april. Dermed er det klart for å legge en helt ny lederkabal på nest øverste nivå i partiet. Det skal ikke bare legges personkabal, men også bestemmes hvilken ledelsesstruktur partiet skal ha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer