Siste løsning for søstrene fra Trøndelag: Giftes bort til slektninger

- Vi har ikke noe annet håp enn å gifte oss, sier de syv søstrene fra Namsos. Her i Jordan har de intet språk, ingen venner, ingen skolegang og ingen framtid.

VENTER: Det er lite annet å gjøre for familien al-Zanghari i Irbid. Gofran (20, helt t.v.) og Doaa (21, nr tre f.h.) er henholdsvis giftet bort og forlovet med en slektning. - Vi har ikke noe annet valg, sier Mona (nr. to f.v.). Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VENTER: Det er lite annet å gjøre for familien al-Zanghari i Irbid. Gofran (20, helt t.v.) og Doaa (21, nr tre f.h.) er henholdsvis giftet bort og forlovet med en slektning. - Vi har ikke noe annet valg, sier Mona (nr. to f.v.). Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

IRBID (Dagbladet): Det første som slår deg er at alle kvinnene i familien, fra yngstedatteren Nora (6) til mor Aida, kommer og tar deg varmt i hånda.

Håndtrykk mellom menn og kvinner er veldig uvanlig i Jordan, men desto vanligere i Trøndelag. Det neste det er umulig å ikke merke seg er språket.

- Vi savne vænnan våres, sier Bayan (11) på klink trøndersk, omsluttet av søskenflokken i sofaen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer