I SORG: Ungdommer legger ned blomster og tenner lys utenfor skolen Joseph Koenig Gymnasium i Haltern am See nordvest i Tyskland. 16 elever og to lærere fra skolen mistet livet i flystyrten tirsdag
Foto : Endre Vellene / Dagbladet
I SORG: Ungdommer legger ned blomster og tenner lys utenfor skolen Joseph Koenig Gymnasium i Haltern am See nordvest i Tyskland. 16 elever og to lærere fra skolen mistet livet i flystyrten tirsdag Foto : Endre Vellene / DagbladetVis mer

Siste meldinger fra flyet: - Gleder oss til å komme hjem

Venner av de 16 skoleelevene fra Joseph-König gymnasium mottok meldinger sendt fra flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MONTABAUR / OSLO (Dagbladet): De hadde vært borte i en uke, de 16 skoleelevene fra Joseph König gymnasium som hadde vært på utveksling ved Gotia-instituttet utenfor Barcelona.

Nå gledet de seg til å komme hjem. I går ble navnene på de 16 elevene - 14 av dem jenter, to gutter og to kvinnelige lærere, frigitt. 

Skulle vært med Underveis på turen, før flyet de satt om bord styrtet i de franske alpene, sendte flere elever tekstmeldinger til vennene sine hjemme i Tyskland, skriver Daily Mail.

Blant dem som fikk en melding, var Philippa, som gikk i klasse med de 16 ungdommene som ble drept i ulykka.

Hun skulle egentlig vært på reisen, men valgte å bli hjemme.

- Virket som de hadde det moro Eleven holdt kontakt med klassevenninnen Elena Bess mens hun var i Spania.

- Hun hadde sendt meldinger på WhatsApp og Snapchat og virket veldig fornøyd med turen. Hun hadde hatt det fint, forteller bestevenninnen Philippa til Daily Mail.

- Hun sendte meg gruppebilder og bilder av ulike severdigheter. Det virker som om de hadde det moro.

Hadde med gaver Phillippa forteller at flere av elevene sendte meldinger der de skrev at de var på flyet og gledet seg til å komme hjem.

- De skrev ting som «vi har med oss gaver til dere». De gledet seg til å komme hjem og se vennene sine og sa at de savnet familiene sine, sier Philippa til avisa.

Meldingene er sent fra flyet, men det framkommer ikke om de er sendt før flyet lettet eller om flyet eller om det var tilgang til internett på selve flyvningen.

- Elena og de andre venenne våre på turen hadde planlagt ting de skulle gjør når de var hjemme igjen. Jeg kan ikke tro at de ikke kommer tilbake.

Åtte minutters stillhet Joseph-König gymnasium holdt klokka 10.53 åtte minutters stillhet sammen med resten av skolene i den nordtyske regionen, som er i sjokk etter å ha mistet 16 skoleelever og to lærere.

Det var klokka 10.53 for nøyaktig to dager siden at flyet på vei fra Spania til Tyskland styrtet i åtte minutter før det traff bakken i de franske alpene. 

Dagbladet var tilstede under markeringen. Unge barn, voksne og lærere sto sammen og gråt, holdt rundt hverandre og kikket ned mot brennende lys, blomster og skilt med påskriften «warung?» - «hvorfor?». 

HVORFOR? Et skilt med teksten «Hvorfor?» står foran Joseph-König gymnasium i Haltern i Tyskland. Skolen mistet 16 elever og to lærere da flyet de satt om bord krasjet i de franske alpene. Foto: AP Photo/Martin Meissner
HVORFOR? Et skilt med teksten «Hvorfor?» står foran Joseph-König gymnasium i Haltern i Tyskland. Skolen mistet 16 elever og to lærere da flyet de satt om bord krasjet i de franske alpene. Foto: AP Photo/Martin Meissner Vis mer

I alt 150 mennesker er bekreftet omkommet etter at Germanwings-passasjerflyet på vei fra Barcelona til Düsseldorf mistet kontakt med radaren og styrtet i fjellene i Frankrike.

Andreas Lubitz (28) ble i dag navngitt som styrmannen på Germanwings Flight 4U9525 - annenpiloten som låste sin kollega ute av cockpit og sendte flyet på kollisjonskurs med fjellsiden.