Siste mote: Klærne skal være stjålet!

Siste skrik blant ungjenter i Drammen er å bruke stjålne klær. Klesplaggene har hull etter en avklippet alarmbrikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentene har pønsket ut smarte metoder for å lure betjeningen i klesbutikkene. De har med seg saks eller kniv inn i prøverommet, og klipper av alarmbrikken på plaggene. Dermed kan jentene ta med klærne ut av butikken uten at alarmen utløses. Brikken som skulle ha varslet personalet ligger igjen i prøverommet.

Tøft å stjele

I Drammen merker klesbutikkene den nye trenden. Butikktyveri blir ikke sett på som flaut blant tenåringsjentene.

- Jenter vi har grepet, har innrømmet at det er blitt tøft å gå med hull etter en avklippet alarmbrikke, sier butikksjef Eva Thorkildsen hos Bik Bok i Drammen.

Hun tror den nye trenden er et jentefenomen, og har ikke opplevd at gutter har nasket på denne måten. Det gir jentene status å tydelig vise at de har klart å stjele moteklær.

Unge jenter

Den siste tiden har jenter helt nede i 10-11 års alderen blitt tatt for slike klestyverier.

- De aller fleste som stjeler på denne måten har fylt 13 år. Og de kommer fra alle samfunnslag, legger Eva Thorkildsen til.

Det er ikke bare i Drammen by at det har vært «in» blant ungdom å vise at de går med stjålne klær.

Butikkjeden Hennes & Mauritz i Oslo var tidligere plaget.

- For 4-5 år siden opplevde vi det samme. Ungdommer skar av alarmbrikken for å vise at klesplaggene var stjålne. Å gå med moteklær som var stjålet ble sett på som noe kuult, forteller Hege Kristiansen ved H&Ms butikk på Oslo City. Kristiansen tror imidlertid ikke at den gamle moten har kommet tilbake til hovedstaden.