Siste natt med gjengen

Kronprins Haakon hadde med seg Mette-Marit Tjessem Høiby da han i går kveld tok farvel med studiekameratene på UDs aspirantkurs. - Vi har hatt en hyggelig kveld, sa kronprinsen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ærverdige Holmenkollen restaurant var stedet da kronprinsens kullkamerater på UDs aspirantkurs hadde sin sommerfest i går kveld. De fleste aspirantene hadde med seg følge til festen, og kronprinsen var selvsagt ikke noe unntak.

Sammen med sin forlovede Mette-Marit var han strålende fornøyd da paret avsluttet festen 00.15 i natt.

- Ja, det har vært hyggelig, sa kronprinsen mens forloveden nikket samtykkende.

Sommerlig antrekk

Mette-Marit har høstet mange lovord for sine stil og klesvalg etter sin bryllupsdebut i Nederland i mai. I går var rammen litt mindre formell, og Mette-Marit valgte et veldig sommerlig og hverdagslig antrekk. Hun hadde på seg beige, stripete knelang kjole, høyhælte beige sandaler og bare tær. Over hadde hun jeansjakke og ny iøynefallende rød håndveske. Håret var som vanlig i hestehale.

Kronprinsen valgte en mer ordinær linje, og hadde i likhet med de fleste mannlige festdeltakerne en enkel mørk dress og lyseblå skjorte.

Treretters middag

De hverdagslige antrekkene til tross: I går var det fest blant UD-aspirantene.

Helt som i kongelige selskaper var det nok likevel ikke, men verken Mette-Marit eller Haakon trenger å vente lenge på neste anledning til å iføre seg gallaantrekk.

Førstkommende mandag reiser de sammen med kongeparet og prinsesse Märtha Louise til Sverige for å ta del i kong Carl Gustaf og dronning Silvias sølvbryllup.

Engasjert

Kronprinsen begynte som hospitant på UDs aspirantkurs 14. august i fjor. Der har han fulgt undervisningen for 17 UD-aspiranter og fordypet seg i engelsk og spansk. Foreleserne ved kurset beskriver kronprinsen som en interessert elev med stor kunnskapsmengde og evnen til å stille de rette spørsmålene. Han har også vært svært engasjert i undervisningen.

Da kronprinsen begynte på kurset, var han også innstilt på å dele sine erfaringer som landets neste konge:

- Jeg tror jeg kan bidra med en del, spesielt innen faget mediehåndtering.

Undervisningen har gått som vanlig, selv med kronprinsen på skolebenken. Haakon har deltatt på studieturer, blant annet til Sør-Afrika og Russland.

<B>SOMMERLIG:</B> Mette-Marit og kronprinsen priste sommeren sammen med de andre studentene på UDs aspirantkurs.