Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SISTE: Nye pågripelser etter Manchester-angrepet

To personer på 20 og 22 år er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Manchester melder tidlig lørdag morgen at de har pågrepet ytterligere to personer i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepet ved Manchester Area mandag.

I en uttalelse på Twitter skriver politiet at de har pågrepet to menn på 20 og 22 år. De er pågrepet og siktet for brudd på landets antiterrorlover.

Elleve pågrepet

Tidlig lørdag morgen gjennomførte politiet en kontrollert eksplosjon for å ta seg inn på en adresse i bydelen Cheetham Hill. Det var den andre ransakelsen som ble gjennomført lørdag.

Til sammen er 13 personer er arrestert i forbindelse med etterforskningen terrorangrepet der en selvmordsbomber drepte 22 mennesker etter en Ariana Grande-konsert i Manchester Area.

To personer har blitt løslatt etter avhør. Så totalt sitter elleve personer i varetekt og skal avhøres i forbindelse med terrorangrepet som omtales som et av de verste som har rammet Storbritannia.

Far og bror innbragt

Også fredag pågrep politiet personer de mener har tilknytning til terrorangrepet. Da pågrep de en 44 år gammel mann. Fredag opplyste politiet at en stor del av nettverket bak terrorangrepet i Manchester er pågrepet.

En yngre bror av den antatte gjerningsmannen Salman Abedi er også pågrepet i familiens hjemland Libya. Brødrenes far er også innbragt og avhørt av libyske myndigheter.

KAOS: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: CNN / Joe Aaron Gregory Vis mer

Abedi fikk trolig trening av ekstremistgruppa IS i Syria, ifølge en amerikansk tjenestemann som TV-stasjonen CNN har snakket med. IS hevder de utførte bombeaksjonen som hevn for angrep mot muslimske land.

Fredag skrev artisten Ariana Grande på Twitter at hun lover å komme tilbake til Manchester.

- Jeg skal tilbake til den modige byen Manchester for å tilbringe tid med fans og for å holde en veldedighetskonsert til ære for, og for å samle inn penger til, ofrene og deres familier, skriver hun.

Hele Norges coronakart