DRAPSETTERFORSKNING: Mannen i 20-åra ble funnet drept i en leiligheten på Majorstua i går. i første etasje. Gjerningspersonen er fremdeles ikke pågrepet. .
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DRAPSETTERFORSKNING: Mannen i 20-åra ble funnet drept i en leiligheten på Majorstua i går. i første etasje. Gjerningspersonen er fremdeles ikke pågrepet. . Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Drapet på Majorstua:

Siste nytt fra politiet: - Har fått viktig informasjon som vi jobber med

Den foreløpige obduksjonsrapporten er klar. Politiet jobber på spreng med å avhøre vitner, sikre spor og opplysninger. De jakter fortsatt en ukjent gjerningsperson.

Tirsdag ettermiddag fikk politiet svar på den foreløpige obduksjonsrapporten om Østfold-mannen som i går ble funnet drept på Majorstua i Oslo.

Mannen, i midten av 20-åra fra Indre Østfold ble funnet drept i kollektivet han bodde i, klokka 12.15 mandag ettermiddag.

- Vi vet mer i dag enn vi gjorde i går. Den foreløpige obduksjonsrapporten forteller mer om drapstidspunktet, men per nå kan vi ikke si når drapet fant sted, eller gå ut med andre detaljer, sier leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid til Dagbladet.

- Rapporten gir viktig informasjon, og underbygger at dette er en drapssak, tilføyer hun.

Ingen mistenkte

Metlid bekreftet tidligere tirsdag at avdøde bodde i leiligheten sammen med tre andre kamerater.

- To av dem har forklart at de forlot leiligheten på omtrent samme tidspunkt litt før klokka 08.00 i går tidlig, cirka 07.50. Dette tidspunktet fra de reiser og fram til han blir funnet er spesielt viktige for politiet. Det gjelder informasjon, eller ting man kan ha sett og hørt i dette tidsrommet.

Metlid understreker tirsdag kveld at politiet er interessert i alle observasjoner som er gjort - også før og etter dette tidspunktet.

Det er fortsatt ingen pågrepne, siktede eller mistenkte i saken, forteller Metlid.

- Det er for tidlig å si hva som har utløst drapet, hva motivet kan være. Vi har fortsatt ikke knyttet noen til hendelsen og holder alle muligheter åpne. Det eneste vi er sikre på er at han er drept, fortsetter hun.

- Krevende åsted

Hun forteller at politiet allerede har gjort beslag fra åstedet, men vil ikke gå i detalj om dette.

- Her er det et åsted innendørs, og det er et krevende åsted. Krimteknikere har et stort arbeid som vil ta tid, og det er viktig for oss å jobbe slik at vi ivaretar at framdriften har god kvalitet, sier hun.

- Svaret eller en løsning på hva som har skjedd kan ligge i åstedet, og vi gjennomfører både taktiske og tekniske undersøkelser.

Innhenter informasjon

Metlid forteller at politier håper å løse saken raskt, men sier at de også er forberedt på at arbeidet kan ta tid.

- Dette er en sak der det pågår mye. Vi får mye informasjon, og jobber med å sikre alle spor og opplysninger.

- I denne første fasen kan vi ikke la noe gå fra oss, og jobber derfor også ute med å innhente informasjon og video og bilder fra overvåkningskameraer. Vi gjennomfører rundspørringer og avhør, og arbeider mer krimteknisk, sier hun.

De jobber også med å innhente informasjon om avdøde. Foreløpig ønsker ikke politiet å gå ut med navn og bilde på ham.

Ønsker tips

Metlid understreker at politiet fortsatt er interessert i alle tips, eller observasjoner knyttet til saken.

- Vi har fått viktig informasjon som vi jobber med, men ønsker ytterligere informasjon.

- Drapet har skjedd i et område der det er mye folk. Mange bor, jobber og ferdes der. Det er mange ører og øyner som kan ha fanget opp opplysninger. Alle som tror de kan ha observert noe, lagt merke til noe - eller fravær av noe, eller har tidligere opplysninger som kan være viktig for saken, ber vi om å ta kontakt, sier hun.

Samme morgen som mannen ble funnet drept, ble det utført et ran på Majorstua. Metlid sier at de ikke ser noen sammenheng mellom drapet og ranet, utover at det har nærhet i tid og sted.

LETEAKSJON: Store politistyrker er på plass på Majorstua etter at en person ble funnet død med stikkskader. Reporter: Trym Mogen / Video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer