SISTE: Øker beredskapen på Norway Cup

Det bekrefter Frode Kyvåg overfor Dagbladet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Norway Cup oppjusterer beredskapen rundt fotballturneringa, som følge av at det i formiddag ble kjent at politiet iverksetter tiltak for å møte en mulig konkret terror-trussel.

Det bekrefter generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, overfor Dagbladet.

- Vi har, og har i mange år hatt en beredskapsplan, og tatt høyde for alle tenkelige scenarier. Jeg har vært i møte med politiet nå, og de har vurdert det dithen at vi kommer til å merke noe økt tilstedeværelse. Det føler jeg som en ekstra trygghet og som et uttrykk fra en etat som virkelig tar ansvaret, sier Kyvåg.

- Var usikre Se intervjuet med generalsekretæren i videovinduet i saken.

Har du i løpet av dagen i dag vært usikker på om Norway Cup kunne gjennomføres?

- Det er klart, de første timene er det klart vi var usikre på hvilken situasjon vi står ovenfor - det gjør vi fortsatt - men jeg har enormt stor tillitt til politiet. Vi har et utmerket samarbeid, og når de beroliger oss og forteller at de personlig ville ha sendt ungene sine hit, så er ikke jeg overhode urolig for det lenger, sier Kyvåg.
 
Kan du si noe om hvordan man vil merke den økte beredskapen på Norway Cup?

- Nei, det vil jeg ikke gjøre, men jeg kan fortelle at politiet nå har tatt stilling til hva man ønsker å gjøre, hvordan det skal gjøres og hvordan det blir utover den vanlige tjenesten som ligger i vår beredskapsplan. Det blir noe økt tilstedeværelse, sier generalsekretæren.

Omlag 32 000 deltakere deltar på Norway Cup. Da de startet opp på 70-tallet var det omlag 400 lag med. Nå er det over 1400 registrerte lag.

Opplever du at dere kan være et mål?

- Overhode ikke, det er ingen verdens ting som tyder på det. Media har også et ansvar for å tone dette ned og ikke skape frykt, sier Kyvåg.

- Vi kan enda, litt spøkefullt, si at det ikke finnes et tryggere sted i Norge, enn Norway Cup, sier han.

- Ikke hatt problem Ungdom mellom 10 og 19 år kommer på søndag fra mellom 50 og 60 nasjoner under Norway Cup, som foregår på Ekebergsletta i Oslo.

Under en pressekonferanse i ettermiddag, sa Oslo-politiets stabssjef Johan Fredriksen at alle sommerarrangementer kan gå som planlagt.

- Jeg ville ikke hatt noe problem med å sende barn på en rekke planlagte aktiviteter, sa Fredriksen, og nevnte blant annet Norway Cup.

Likevel medga han at sikkerhetsutfordringen er stor i hovedstaden.

- Oslo er kanskje det mest sårbare politidistriktet på grunn av antall mennesker og befolkningstettheten, sa Fredriksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer