BARNESOLDATER LØSLATES: Tusenvis av barnesoldater slippes fri, etter at UNICEF har forhandlet fram en avtale med væpna grupper i Den Sentral Afrikanse Republikk. Denne gutten skal være barnesoldat for opprørsgruppa Seleka. Foto: REUTERS/Ange Aboa/NTB Scanpix
BARNESOLDATER LØSLATES: Tusenvis av barnesoldater slippes fri, etter at UNICEF har forhandlet fram en avtale med væpna grupper i Den Sentral Afrikanse Republikk. Denne gutten skal være barnesoldat for opprørsgruppa Seleka. Foto: REUTERS/Ange Aboa/NTB ScanpixVis mer

SISTE: Opp mot 10 000 barnesoldater løslates

Det melder UNICEF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lederne av væpnede grupper i Den sentralafrikanske republikk har sagt at de vil løslate alle barnesoldatene under deres kommando umiddelbart.

Det skal gjelde mellom 6 000 og 10 000 barnesoldater. 

- Det å få underskrevet denne avtalen er et stort skritt i riktig retning, men nå begynner arbeidet for barnas framtid, sier Helene Sandbu Ryeng i UNICEF Norge til Dagbladet.

Hun vil ikke si eksakt når barna blir løslatt.  

 - Den sentralafrikanske republikk er ett av de verste stedene i verden å være barn, og UNICEF er opptatt av å samarbeide med lokale myndigheter for å bidra til at disse barna kan gjenforenes med sine familier, sier Mohamed Malick Fall, UNICEFs utsending til Den sentralafrikanske republikk. 

UNICEF har over en lengre periode vært i dialog med militsgrupper som Anti-balaka og Seleka. Begge disse gruppene lover nå å løslate alle barnesoldater.