Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siste partilederdebatt er over, men siste ord er ikke sagt

Både Jens og Erna håper du bruker stemmeretten.

 SISTE DEBATT:  Erna Solberg, Siv Jensen og Jens Stoltenberg har gjort sitt. Nå er det velgernes tur til å gi sin dom over innsatsen. Foto: Henning Lillegård
SISTE DEBATT: Erna Solberg, Siv Jensen og Jens Stoltenberg har gjort sitt. Nå er det velgernes tur til å gi sin dom over innsatsen. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det ble en klassisk partilederdebatt med en reprise av valgkampens mange innøvde argumenter. Også kom den tradisjonelle og innstendige oppfordringen om å delta i valget på mandag:

- Det perfekte partiet finnes ikke, sa Jens Stoltenberg.

Han og Erna Solberg avsluttet begge med å oppfordre velgerne til å bruke stemmeretten.

- Ikke sitt hjemme
Siv Jensen vil også bygge flere veier, men vil gjøre det uten bompenger.

- Vi vil investere mer av vårt enorme overskudd. Det nytter ikke å sitte hjemme å være irritert, men det nytter å stemme Frp, sa  hun i sluttappellen.

Tidvis ble det også en opphetet debatt, hvor særlig Venstre-leder Lars Sponheim og KrF-leder Dagfinn Høybråten avbrøt og angrep Sp-leder Liv Signe Navarsete og SV-leder Kristin Halvorsen.

- Mangler visjoner
Men også Jens Stoltenberg måtte tåle sitt da Høybråten klinket til fra høyre.

- De rødgrønne har ikke lenger noe prosjekt å selge. De mangler visjoner. Dere vil administrere. Dere vil gjøre mer av det samme, sa han og fortsatte:

- Det at finansministeren skremmer med finanskrise, at vi ikke stiller opp på velferd. Dere fremstiller dere som eksperter på velferd. Men det er blitt flere fattige med dere, flere hjemløse, sa Høybråten i et voldsomt utspill mot Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg.

I strupen på hverandre
Men også Erna Solberg måtte tåle kritikk for hennes tidligere regjeringsdeltakelse.

- Jeg møter ikke en eneste ordfører, jeg, som sier at de vil ha tilbake Erna Solberg som kommunalminister, sier Navarsete.

Halvorsen på sin side, gikk løs på Siv Jensen:

- Du prøver å høres ut som Obama, men har egentlig Margareth Thatcher og Bush som forbilde.

Tok kontroll
I alle spekulasjonene og beskyldningene i jakten etter de siste stemmene som kan avgjøre hvilken side som vinner valget, forsøkte Stoltenberg og roe gemyttene. Med den samme tyngden og roen som Erna Solberg tidligere har vist at hun har, greide Stoltenberg tidvis brasene.

- Jeg påstår ikke at vi lever i et sosialdemokratisk paradis og hvis de borgerlige overtar blir det jammerdal, sa Stoltenberg.

Og SV-lederen kom med et ærlig øyeblikk:
-  Jeg har hørt alle disse innleggene før, mine egne også.

Det var litt sånn det var. Hele debatten. Det kom ikke overraskende noen nye avklaringer om et mulig regjeringssamarbeid mellom de borgerlige partiene, heller. Men gjorde den susen? Allerede har over 700.000 forhåndsstemt. Mandag får vi endelig resultatet.Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!