Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SISTE: Politiet har tatt seg inn i boligen

En norsk mann i 20-åra er pågrepet etter en skyteepisode i en moské. Nå er det et stort politioppbud utenfor en bolig i Bærum.

SKYTING: En person beskrives som lettere skadet etter å ha blitt skutt i en moské i Bærum. En mistenkt gjerningsmann er pågrepet. Video: Tipser Vis mer

SISTE: Rett over klokka 22 lørdag kveld informerte politiet i Oslo om funn av en død person i en boligen.

- Vi har funnet en død person i huset som vi setter i sammenheng med det som har skjedd på Skui tidligere i kveld. Jeg har ikke ytterligere kommentarer og henviser til pressekonferansen, sier innsatsleder Skotnes.

Politiet holder pressekonferanse klokka 23.

Beredskapstroppen og bombegruppa er fullt bevæpnet, på plass utenfor en bolig i Bærum. Dagbladets reporter på stedet forteller at noen av dem er utstyrt med maskinpistol og hjelm. Politiet også har satt opp sperring rundt det aktuelle huset.

Ifølge Dagbladets reporter på stedet, starter politiet arbeidet inne i boligen i 21.40-tiden. Politiets bombegruppe, beredskapstroppen og krimteknikere deltar.

Aksjoneringen skal ha sammenheng med at det ble avfyrt skudd i en Bærum-moské tidligere lørdag kveld. En ung, norsk mann bosatt i nærmiljøet er pågrepet. Vedkommende skal av politiet tidligere i kveld ha blitt båret ut av moskeen, før han ble båret inn igjen, viser en video Dagbladet har fått tilgang til.

Vitner på stedet forteller at mannen skal ha begynt å skyte rundt seg.

KAOTISK: Forstander i morskéen Irfan Mushtaq forteller om hva han opplevde da han kom til åstedet. Han forteller også om hva som skal ha skjedd før han ankom. Video: Christian Roth Christensen. Reporter: Ralf Lofstad Vis mer

Gransker nettinnhold

Personen som skal ha blitt skutt, er lettere skadet, ifølge Rune Skjold, politioverbetjent og seksjonssjef i Oslo politidistrikt.

Skjold sier til Dagbladet at politiet har kjennskap til gjerningspersonen. Politiet gransker nå nettinnhold som kan stamme fra den mulige gjerningspersonen, opplyser de.

- Vi er kjent med at det skal være publisert noe på nettet i forkant av hendelsen. Politiet jobber nå med å sikre dette, og undersøke hva dette kan være, sa han på en pressekonferanse klokka 19.15 lørdag kveld.

- Har politiet noen formening om hvorvidt det dreier seg om et forsøk på terror? spurte Dagbladet Skjold etter pressekonferansen.

- Vi har ingen grunn til å tro det. Vi har ingen opplysninger om det.

Kommunikasjonsrådgiver i PST, Martin Bernsen, sa i 17-tida til Dagbladet at PST følger situasjonen tett.

- Vi jobber intenst med saken, og vurderer fortløpende om det har noe å si for trusselbildet, sa Bernsen.

- Skjøt rundt seg

MASSIVT OPPBUD: Politiet og helsepersonell på åstedet for skytingen tidligere i kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MASSIVT OPPBUD: Politiet og helsepersonell på åstedet for skytingen tidligere i kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Forstander i moskeen, Irfan Mushtaq, forteller til Budstikka at gjerningsmannen skal ha vært iført hjelm og uniform. Til TV 2 forteller forstanderen at gjerningsmannen skal ha vært iført skuddsikker vest.

- En etnisk norsk mann med haglegevær og pistoler kom inn i moskeen, og knuste glassruter. Han begynte så å skyte rundt seg, sier forstanderen til TV 2.

En person er lettere skadd etter skyteepisoden.

BÆRUM: En person er skutt i en moské i Bærum. Video: Christian Roth Christensen. Reporter: Ralf Lofstad Vis mer

Mushtaq forteller til Dagbladet at gjerningsmannen skal ha blitt overmannet av flere av medlemmene i moskeen.

Mushtaq satt hjemme på Skui da han ble oppringt av moskeen om en hendelse. Ifølge Mushtaq så han tomhylster på bakken og blod utenfor moskeen da han kom fram.

- Inne i moskeen ser jeg et av våre medlemmer, en mann i 75-årene, sitte oppå gjerningsmannen, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!