SISTE: Raymond Johansen er byrådslederkandidat

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen stiller som kandidat til byrådsleder i Oslo, melder Dagsavisen.

Foto: Jacques Hvistendahl / Dagblasdet
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagblasdet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dersom Oslo Arbeiderparti sine medlemmer mener at jeg kan bidra til å vinne tilbake makta i den byen jeg er så glad i, stiller jeg meg til disposisjon, sier Johansen i en skriftlig uttalelse til Dagsavisen.

Dermed må Arbeiderpartiet finne nye personer i to av de tre i toppledelsen. Torsdag opplyste Helga Pedersen at hun ikke tar gjenvalg som nestleder i partiet.

På sin Facebook-side har Johansen skrevet følgende:

«Oslo er byen jeg har vokst opp i. Oslo er byen mine barn har vokst opp i. Oslo er byen min. Jeg er stolt over at Oslo vokser raskere enn noen andre byer i Europa. Jeg er stolt over at stadig flere velger å leve sine liv her. Den utviklingen vil jeg være med på å planlegge for. Det er tid for et skifte. 18 år med borgerlig styre er nok. Det trengs nye tanker og nye ideer.

Oslopolitikken må løftet blikket og se sammenhengene mellom det lokale, det nasjonale og det internasjonale. Hvis vi vil kan Oslo bli ett av verdens mest attraktive steder å bo og arbeide i. Det krever etablering av nye spennende arbeidsplasser, gode opplæringsinstitusjoner, et trygt lokalmiljø og et levende kultur- og idrettstilbud.

Oslo er en unik by med vår nærhet til naturen. Vi har en unik mulighet til å leve en enda mer miljøvennlig livsstil. Urbaniseringen er ikke en klimautfordringen, den er en av løsningene på klimaproblemet. Fremtiden krever at vi bor tettere, reiser kollektivt, og bruker mer av vår inntekt på kulturopplevelser. Byen gir mulighet for alt dette. Det vil kreve klare visjoner og målrettet arbeid for å skape denne byen. Det må være en by for alle, og det må være en visjon som omfatter alle som bor i denne byen.

Nominasjonskomiteen har bedt meg avklare om jeg stiller meg til disposisjon. Dersom Oslo Arbeiderparti sine medlemmer mener at jeg kan bidra til å vinne tilbake makta i den byen jeg er så glad i, stiller jeg meg til disposisjon.»
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer