SISTE: Seks jødiske ekstremister arrestert for drapet på Mohammed (16)

Ble brent levende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israelsk politi har pågrepet seks jødiske ekstremister, mistenkt for drapet på den palestinske gutten Mohammed Abu Khdair (16), melder Haaretz.

Den palestinske 16-åringen fra Øst-Jerusalem ble funnet brent i skogkanten utenfor Jerusalem onsdag. I går kom det frem at han ble brent levende.

Kilder i politiet opplyser at de mistenker at drapsmotivet var nasjonalistisk. Fra før av er det en utbredt antagelse at drapet er en hevnaksjon for kidnappingen og drapet på tre unge israelske jøder som ble funnet mandag.

DREPT: Moren til Mohammed Abu Khudair viser frem et bilde av sin drepte sønn. Nå har politiet pågrepet seks israelske høyreekstremister mistenkt for drapet. Foto: REUTERS/Ammar Awad/NTB Scanpix
DREPT: Moren til Mohammed Abu Khudair viser frem et bilde av sin drepte sønn. Nå har politiet pågrepet seks israelske høyreekstremister mistenkt for drapet. Foto: REUTERS/Ammar Awad/NTB Scanpix Vis mer

Politiet sier omstendighetene fremdeles er uklare, men at de mistenker at det er israelske høyreekstreme som står bak drapet på 16-åringen som hevn for drapet på de israelske ungdommene Eyal Yifrah (19), Gilad Shaar (16) og Naftali Fraenkel (16).

Samtidig har politiet også pågrepet en palestinsk mann i forbindelse med kidnappingen og drapet på de tre israelske guttene. Mannen ble pågrepet i Hebron på Vestbredden. Familien har gått ut med identiteten, men dett bekreftes foreløpig ikke av politiet.

Fra før av har Israelske styrker sprengt et bolighus til to Hamas-medlemmer som fra Israelsk side knyttes til drapene. Men Hamas har til nå avvist enhver befatning med saken.

KIDNAPPET OG DREPT: 18 dager etter at de ble kidnappet, ble de israelske ungdommene Eyal Yifrah (19), Gilad Shaar (16) og Naftali Fraenkel (16) funnet drept mandag. Foto: NTB Scanpix
KIDNAPPET OG DREPT: 18 dager etter at de ble kidnappet, ble de israelske ungdommene Eyal Yifrah (19), Gilad Shaar (16) og Naftali Fraenkel (16) funnet drept mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer