Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siste sjanse for taggeren

På rettens siste dag vil aktor i dag fortelle dommeren hvor lang straff han bør gi 18-åringen som er tiltalt for 130 tagge-tilfeller. Dagbladet.no følger rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en uke i retten, har aktor Ståle Kihle bestemte seg for hvor lang straff gutten fra Groruddalen bør få. I tillegg til tagginga, er 18-åringen tiltalt for ran, tyveri, vold og narkotikaforbrytelser.

Tagginga som ble utført fra høsten 1996 til sommeren 2000 har ifølge erstatningskravene kostet rundt 200.000 kroner.

Gutten har erkjent 34 av de 130 tagge-forholdene. Spørsmålet er om retten vil dømme ham for tilfellene hvor de kun har bilde av tagginga - og ikke 18-åringens innrømmelse. Politiet mener at bare 18-åringen står bak «Yeva»-signaturen, mens forsvarer Arild Langenes mener at hvem som helst kan spraye den bokstavkombinasjonen på en vegg.

Dersom politiet får medhold i at graffititagging er personlige signaturer, lover de å fortsette kampen mot tagginga. Bare slik kan retten gi taggerne strenge straffer og høye erstatningskrav.

Dagbladet.no følger rettssaken og kommer tilbake med aktors straffepåstand.