<strong> Siste sjanse:</strong>  Partilederne fikk i kveld en siste sjanse til å overbevise velgerne. Her fra debatten i går. Foto: Oistein Norum Monsen/DAGBLADET.
Siste sjanse: Partilederne fikk i kveld en siste sjanse til å overbevise velgerne. Her fra debatten i går. Foto: Oistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer

Siste sjanse

Partilederne gjorde i kveld et siste forsøk på å mobilisere velgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var på forhånd forventet at innvandring, integrering og rotet i sykehus-Norge skulle bli de heteste temaene under kveldens avsluttende partilederdebatt. Også eldreomsorg, som har blitt valgkampens store sak, ble heftig debattert da partilederne gjorde et siste forsøk på å samle velgere.

For lite om barn og unge
- Jeg syns debatten var god, men jeg skulle ønske vi snakket om barn og unge også, sa Kristin Halvorsen til Dagbladet etter debatten.

- Forhåpentligvis fikk jeg frem en del SV-politikk som gjelder barnehage og undervisning når vi snakket om integrering, for det er nettopp i skole og barnehage det meste av integreringen skjer, sier SV-lederen.

Selv om SV har vært den store taperen på meningsmålingen, er ikke Halvorsen engstelig for mandagens utfall.

- Jeg trår til en siste gang i morgen, da reiser jeg til Tromsø, sier hun.

Hun har sett på lokale målinger at bussturen SV har tatt gjennom landet har hjulpet på meningsmålingene.

- Nå gjenstår det å se hvor mye det har hjulpet. Det er viktig at SV-velgerne vet at de kan avgjøre valget. Blant annet i Oslo er vi veldig nærme et politisk skifte, og det er SV-velgerne som kan avgjøre, sier hun.  

Påtok seg helse-ansvar  Også Jens Stoltenberg var fornøyd med kveldens debatt. Mot slutten påtok han seg ansvaret for det norske helsevesenet, etter at Venstres leder Trine Skei Grande mente at nå måtte noen ta ansvaret for alle feilene i helsevesenet.

- Er ikke det risikabelt med tanke på alle de negative funnene som er kommet frem i sykehusdebatten? 
 
- Nei, det er det ikke. Vi har et statlig eierskap i norsk helsevesen, og det eierskapet ender hos Storting og regjering. Det betyr ikke at alle enkeltbestemmelser tas av statsministeren, men at jeg har det overordnede ansvaret, sier statsministeren.
Han påpeker at vi i Norge har et godt helsevesen, men at det også er utfordringer som må møtes.
- Innvandring er et viktig tema
Innvandring har vært et følsomt tema etter terrorhandlingene 22. juli. I kveldens debatt gikk mye tid til å diskutere integrering.
- Integrering og innvandring er viktige spørsmål som det er viktig å debattere, sier Stoltenberg. 
- Vi har lykkes på mange områder, og nå er det viktig å ha selvtillitt til å diskutere de områdene der vi har mislyktes, fortsetter han. 

TV2 avluttet også med å kåre det partiet som har hatt den beste valgkampen. Høyre stakk av med seieren foran Arbeiderpartiet.

- På tross av at vi ikke har like mye penger som andre partier til å drive valgkamp, så klarer vi å ha en politisk konsentrert valgkamp, der vi får frem Høyres positive budskap, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Hun skulle gjerne ha fått snakket mer om helse og eldreomsorg, da dette er svært viktige temaer på det lokale plan.

- Man sitter alltid inne med ting man ikke får sagt, og fordi helse og eldreomsorg er så viktig for kommunene, skulle jeg gjerne sagt mer om det. Men alt i alt var det en grei debatt, sier hun. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer