Siste sjanse

I et siste forsøk på å unngå en militær aksjon i Kosovo, gjorde den amerikanske utsendingen Richard Holbrooke det i går klart for Slobodan Milosevic at timeglasset er i ferd med å renne ut. Angrepet kan komme om få dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FNs sikkerhetsråd skal etter planen debattere Kosovo-krisen førstkommende mandag. Blir det gitt klarsignal til militære aksjoner, er Nato klar til å gjennomføre luftangrep i løpet av svært kort tid.

Russland har bedt om større spillerom for diplomatiet, men i Vesten er tålmodigheten med Milosevic snart slutt.

På randen av krig

Richard Holbrooke er kanskje den eneste vestlige diplomaten Serbias mektige mann har respekt for og lytter til. Amerikanernes tøffe forhandler fikk på plass avtalen som avsluttet krigen i Bosnia. Nå er han igjen i sentrum for å redde Balkan fra enda et omfattende blodbad.

Dersom den serbiske aggresjonen mot albanerne i Kosovo ikke opphører, er det en fare for at konflikten sprer seg. Særlig er signalene fra Albanias regjering urovekkende.

- Vi er på randen av krig med Serbia, og det er ikke vår skyld, sier den albanske statsministeren Fatos Nano, som innstendig ber NATO om å gripe inn for å hindre en opptrapping av konflikten. Mens både russiske og vestlige utsendinger forsøker å få serberne til å stanse terroren, er det ingen tegn til at situasjonen skal bedre seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer