Siste sjanse

Saddam Hussein får en ny skjebnefrist til midt i februar etter at lederen for våpeninspektørene, Hans Blix, i går la fram en meget kritisk rapport for FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): USAs utenriksminister Colin Powell ga klar beskjed om at tida begynner å renne ut for Iraks president, mens britene støtter flertallet som vil ha en ny rapport 14. februar.

USAs FN-ambassadør John Negroponte og den britiske utenriksministeren Jack Straw var sterkest i ordbruken og avviser Iraks holdning til FN som uakseptabel og farsepreget.

- Skuffet

Også representanter for land som er svært skeptiske til et militært angrep, sa seg meget skuffet over innholdet i rapporten. De karakteriserte innholdet i rapporten som alvorlig og sa at den viser Iraks mangel på samarbeid.

Konklusjonen var likevel at FNs våpeninspektører trenger mer tid til å gjøre jobben. Bare USA og Storbritannia holder hardt på at tida renner ut.

Ifølge CNN er USA i full gang med å lage en skisse til en ny FN-resolusjon som krever bruk av militær makt, men at USA ikke vil legge fram resolusjonen hvis ikke 9 av Sikkerhetsrådets 15 medlemmer støtter dem.

Den russiske FN-ambassadøren Sergej Lavrov svarte slik da Dagbladet stilte spørsmål om ikke tida begynner å bli knapp:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer