Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siste skrik på Hyperstate

SUNSCREEM: - Ravekulturen er en hyllest til enkeltmenneskets kreativitet, mener Lucia Holm, vokalist i bandet Sunscreem som deltar på årets Hyperstate i Oslo Spektrum. Ett av hovednavnene under Hyperstate i Oslo Spektrum i kveld er engelske Sunscreem. Med sin blanding av dance-relatert pop, tekno og housemusikk er de et navn for framtida, og et av de mest spennende innslagene på nattas festival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sunscreem skiller seg ut blant de nærmere 50 norske og internasjonale artistene og DJ-ene som deltar på Hyperstate ved at de gir ut plater som treffer pop- og rockpublikummet like godt som dancepublikummet. Likevel er det ingen tvil om at det er dance-scenen de springer ut av, og den kunne ikke oppstått noe annet sted enn i England, mener bandets vokalist Lucia Holm.

- Alle er mer eller mindre apatiske i forhold til hva som skjer med verden rundt oss, og resultatet er at kulturer dør og samfunnet rundt oss - særlig i England - går i oppløsning uten at noen griper inn. Dance- og ravekulturen er en motreaksjon til dette, og en hyllest til enkeltmenneskets kreativitet.

Kvintett

Sunscreem er blitt mottatt med velfylte godord fra en internasjonal presse, og blant annet ble den siste plata «Change Or Die» belønnet med seks øyne på terningen her i Dagbladet. Finsk-engelske Lucia dannet Sunscreem sammen med dance-artisten Paul Carnell i 1990, og siden den gang er de blitt utvidet til en kvintett som tar i bruk alt fra instrumentelle dance-knep til akustiske instrumenter.

- For oss er det ganske rart, for vi blir møtt med forskjellige reaksjoner overalt, sier Lucia, og forteller at de var en av de første profilerte gruppene innen den engelske dance-scenen.

Truffet nerven

Nå er det overraskende nok USA-markedet som skriker mest etter dem, og nedslagsfeltet er like bredt som spennvidden i musikken de lager.

- Vi opplever en såkalt «crossover»-effekt som gjør at vi befinner oss på rock-listene, dance-listene og de alternative hitlistene på én og samme tid. Det kan være ganske vanskelig å holde rede på seg selv på den måten, men det er jo et bevis på at vi har truffet en nerve, sier Lucia, som lover et nesten instrumentalt tekno-orientert show under Hyperstate i Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media