Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siste sort

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • På Haugaland videregående skole i Haugesund skal elevene testes og sorteres i klasser ut fra intelligens, ferdigheter og ambisjoner. I løpet av de to første ukene skal skolen teste elevenes intelligens. Deretter skal grunnkurselevene som starter til høsten, fordeles i klasser ut fra resultatene.
  • Etter vår mening er dette et forslag av siste sort. Skoleelever er i dag utsatt for mer enn nok sortering. Karakterer bestemmer i dag hvilke videregående skoler ungdom i Oslo kan velge. Valg av fordypningsfag, studieretning og seinere yrkesvalg blir også langt på vei bestemt av karakternivået. Det gjelder over hele landet. Nå ønsker altså Haugaland, bokstavelig talt, å inndele sine elever i A- og B-klasser etter tester som bare måler en flik av elevenes ressurser. Vi trodde dette var foreldet tenkning. Det er derfor det lyder som et gufs fra fortida.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media