Siste spor fra apoteket - meldt savnet fire uker etter

Stein Håvard (45) drept av naboen, mener politiet. Nå leter de etter liket.

 PÅ LETING ETTER DRAPSOFFER:  Mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp og Radio Relæ Ligaen leter i dag etter Stein Håvard Larsen (innfelt), som politiet mener ble drept for sju uker siden og dumpet på Kvaløysletta. Her på et jorde ved foten av brua over Sandnessundet til Tromsø (i bakgrunnen). Foto: Lars Åke Andersen og politiet.
PÅ LETING ETTER DRAPSOFFER: Mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp og Radio Relæ Ligaen leter i dag etter Stein Håvard Larsen (innfelt), som politiet mener ble drept for sju uker siden og dumpet på Kvaløysletta. Her på et jorde ved foten av brua over Sandnessundet til Tromsø (i bakgrunnen). Foto: Lars Åke Andersen og politiet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ferske analyseresultater av tekniske funn tidligere i høst hjemme hos den drapssiktede 48-åringen som har utløst at mannen nå er siktet for dobbeltdrap.

Det bekrefter politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt overfor Dagbladet.

I dag er politi og letemannskaper i gang med et stort søk i terrenget rundt Kvaløysletta for å finne liket av den savnede mannen, som politiet nå mener å ha bevis for er et drapsoffer: 45 år gamle Stein Håvard  Larsen.

Han vil av hensyn til etterforskningen ikke si om analysene dreier seg om DNA, våpenspor eller andre funn.

Nekter enhver kjennskap
48-åringen har sittet i varetekt siden  han ble pågrepet for fem uker siden og siktet for å ha skutt og drept Hermod Magne Steinsund (48).

- Han nekter enhver kjennskap til omstendighetene rundt dødsfallet til Steinsund. I går ble han orientert om at han også er siktet for drap på det første drapsofferets nabo Larsen. Han er ennå ikke avhørt om den utvidede siktelsen, men vi håper det kan skje i løpet av uka, sier politiinspektør Sparboe Lysnes til Dagbladet.

Både drapssiktede og de to ofrene har adresser i samme vei i et boligområde på Kvaløysletta utenfor Tromsø sentrum.

Begge drapsofrene har i flere år bodd i en kommunal bolig med seks-sju leiligheter. Siktede bor i et et hus om lag hundre meter unna.

Kjente hverandre litt
- Alle tre kjenner hverandre, men har ingen nære relasjoner, sier politiinspektøren, som bekrefter at siktede har to dommer fra noen år tilbake for «alvorlig kriminalitet». Den ene dommen gjelder forhold i Troms. Det andre forholdet stammer fra Østlandet.

Slik er tidsaksen for dramaene i Blomlivegen på Kvaløysletta:

Tirsdag 23. september: en bekjent skal besøke Hermod Magne Steinsund hjemme i leiligheten. Han finner vennen skutt og drept i gangen.

Onsdag 24. september: politiet pågriper og sikter en mann i hans egen bolig om lag hundre meter fra drapsstedet. Ifølge siktelsen skal Steinsund ha blitt skutt flere ganger og drept mandag 22. september - dagen før han ble funnet drept.
 
Mandag 6. oktober: En av den dreptes naboer i leilighetskomplekset, Stein Håvard Larsen (45), blir meldt savnet av politiet. Siste sikre observasjon av Larsen er på Boots apotek på Kvaløysletta kl. 15 så langt tilbake som lørdag 6. september. Da opphører også alle elektroniske spor.

Mandag 27. oktober: siktelsen mot den drapssiktede naboen blir utvidet til også å omfatte drap på savnede Stein Håvard Larsen. Politiet mener han ble drept hjemme hos siktede helgen da sporene etter Larsen opphører, og liket er fraktet bort og dumpet eller gjemt.

Fant ikke den ene naboen
- Hvorfor gikk det en måned før Larsen ble meldt savnet ?

- I forbindelse med etterforskningen av det første drapet, var Larsen den eneste av beboerne vi ikke fikk kontakt i huset der drapet skjedde. Vi måtte gå en lang runde med familie og bekjent før vi fikk konstatetert den aller siste observasjonen på apoteket, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes til Dagbladet.

Han bekrefter at siktede hadde flere våpen hjemme, alle uregistrerte og ulovlige.

- Vi kjenner kaliberet på ammunisjonen som det første drapsofferet ble skutt med flere ganger. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si om vi har beslaglagt matchende våpen hjemme hos den siktede. Vi utelukker ikke at også Larsen kan ha blitt skutt, sier politiinspektøren.

 DET ENE ÅSTEDET:  Politiet har fått analyse av tekniske spor som gjør at en 48 år gammel mann i dette huset nå er siktet for dobbeltdrap. Stein Håvard Larsen (45), som sist ble sett 6.. september, ble drept her og fraktet bort, mener politiet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB Scanpix.
DET ENE ÅSTEDET: Politiet har fått analyse av tekniske spor som gjør at en 48 år gammel mann i dette huset nå er siktet for dobbeltdrap. Stein Håvard Larsen (45), som sist ble sett 6.. september, ble drept her og fraktet bort, mener politiet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB Scanpix. Vis mer