ETTERFORSKER: Innlandet politidistrikt etterforsker konvolutten, som var adressert til dem. Her det aktuelle bygget i Hamar sentrum. Foto: Jo Espen Brenden / NTB Scanpix
ETTERFORSKER: Innlandet politidistrikt etterforsker konvolutten, som var adressert til dem. Her det aktuelle bygget i Hamar sentrum. Foto: Jo Espen Brenden / NTB ScanpixVis mer

SISTE: Spor på konvolutt ledet til mistenkt i hvitt pulver-saken i Hamar

En kjenning av politiet i 60-årene i avhør.

Politiet på Hamar har fredag formiddag mottatt en konvolutt som inneholdt hvitt pulver. Politiet vet ennå ikke hva slags stoff konvolutten inneholder.

- To ansatte ved Innlandet politidistrikt på Hamar er tatt hånd om etter å ha vært i kontakt med en konvolutt som inneholdt hvitt pulver. De ansatte er behandlet av helsepersonell på stedet, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Konvolutten var adressert til politidistriktet.

11.45 opplyser politiet at de fortsatt jobber med å klarlegge innholdet i konvolutten-

- Rommet med konvolutten er avsperret, men det har ikke vært nødvendig å evakuere bygget. De ansatte i bygget skal holde seg innendørs inntil videre.

Kløe i halsen

Klokka 11.10 opplyser operasjonsleder Dyre Antonsen følgende. Det var to sivilt ansatte som ble eksponert for pulveret.

- Dette skjedde i forbindelse med åpning av dagens tilsendte post. Den aktuelle konvolutten inneholdt et hvitt pulver, og de to ansatte som åpnet den, ble eksponert. De har kløe i halsen og svie i øynene, og blir rutinemessig undersøkt av helsepersonell.

Ifølge Hamar Arbeiderblad ble konvolutten mottatt i lokaler politiet leier i nabobygget til fylkeshuset på Hamar. Det er gjort tiltak i bygget, som ligger i Parkgata, men det er ikke evakuert.

Operasjonsleder Antonsen opplyser at Innlandet politidistrikt er fordelt over to bygg i Hamar sentrum.

- Dette er bygg 2, som huser jurister, etterforskere og sivilt ansatte, forteller han.

Bistand fra Oslo

- Har dere opplysninger om avsenderen av konvolutten?

- Det er altfor tidlig å si. Hovedprioriteten nå er å fastslå stoffet, sier Dyre Antonsen.

Politiet opplyser at konvolutten kom med dagens post, men at det er for tidlig å si noe om type konvolutt.

- Vi avventer nå svar på prøver av pulveret. Innlandet politidistrikt får bistand fra bombegruppa fra Oslo i dette arbeidet, opplyser politiet i pressemeldingen de sendte ut.

- Vi har ikke helt oversikt ennå, og venter på bistand fra bombegruppa. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi vet mer, sier Hanne Stine Kind, kommunikasjonsrådgiver i Innlandet politidistrikt, til Dagbladet klokka 10.30.

Klokka 11.10 var bombegruppa ikke kommet fram til Hamar. Politiet fikk melding om hendelsen 09.15 i dag.

Dagbladet følger saken.