MYE RART:  Haden Little ler av kjæresten Ryan Jordan som prøver på en karate-drakt funnet blant stativene for svanede klær. Foto: AP Photo/Michael Mercier
MYE RART: Haden Little ler av kjæresten Ryan Jordan som prøver på en karate-drakt funnet blant stativene for svanede klær. Foto: AP Photo/Michael MercierVis mer

Siste stopp for savnet bagasje

Innholdet fra 2 millioner savnede kofferter selges fra et varehus i Alabama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innholdet fra mer enn 2 millioner kofferter som ble sjekket inn på flyplasser i USA i fjor  havnet på et lager, plassert mellom en kirkegård og en butikk som selger bildeler i byen Scottsboro i Alabama.

Det er bagasjen flyselskapene aldri klarte å levere tilbake og som deretter ble solgt til for noen dollar til «Unclaimed Baggage Center».

Fordelt på nesten 4 kvadratkilometer er sko, samuraisverd, Ipoder og undertøy til salgs for mellom 20 til 80 prosent av opprinnelig pris.

Inngangspartiet til lagerbygget er dekorert med valuta fra alle verdenshjørner og inne i det enorme lagerbygget blir den enes død til den nestes brød.

Skattkammer
- Man vet aldri hva man kan finne her, sier Clayton Grider fra Scottsboro til nyhetsbyrået AP.

De som handler på den forvunnede kofferts siste stoppested, ser ikke ut til å ha kvaler med å kjøpe det som en gang var en et lite barns favorittkosedyr eller en bryllupsdress som aldri kom frem i tide.

- Jeg synes synd på personen som har mistet det.  Jeg har jo også mistet bagasje på flytur, sier Chuck Trykoski, som kjøpte et digitalkamera til 21 dollar, eller cirka 112 norske kroner.

Krympet hode
Hver dag blir 7000 nye gjenstander satt ut til salg i det noe uvanlige varehuset. Gjengangerne stiller seg hver dag i kø for å få med seg godbitene når dørene åpner. Årlig finner 830 000 kunder veien til varehuset.

GULL: Lisa Hodge fra Kansas City sjekker ut smykkene som aldri kom frem til sin egentlige eier. Foto:  AP Photo/Michael Mercier
GULL: Lisa Hodge fra Kansas City sjekker ut smykkene som aldri kom frem til sin egentlige eier. Foto: AP Photo/Michael Mercier Vis mer

- Det er som å se på et arkeologisk bilde av vår tids populærkultur, sier Bryan Owens, sønn av butikkens opphavsmann og eier siden 1995, til AP.

Gjennom årene har det dukket opp en rekke overraskende gjenstander.  Elghorn, en fallskjerm, en rustning fra middelalderen og til og med et krympet hode.  Datamaskiner, diamantringer, og håndvåpen blir hvert år lagt ut til salg.

Årlig blir det sjekket inn 700 millioner kofferter og bager på flyplasser i USA.  Dersom flyselskapene ikke klarer å gjenforene bagasjen med sin eier inn 90 dager,  selger flesteparten av flyselskapene bagasjen videre til varehuset.

På verdensbasis blir over 2,5 milliarder kofferter sendt gjennom system hvert år. 

APPLE: Ipoder og datamaskiner til salgs for mellom 20 og 80 prosent av opprinnelig pris. Foto: AP Photo/Michael Mercier
APPLE: Ipoder og datamaskiner til salgs for mellom 20 og 80 prosent av opprinnelig pris. Foto: AP Photo/Michael Mercier Vis mer