Giske-saken

Siste: Støre informerte om Giske-krisa

I etterkant av at nestlederen la seg flat.

(Dagbladet): Arbeiderpartiet innkalte til sentralstyremøte klokka 21.30 torsdag kveld. Etter det Dagbladet erfarer er det snakk om et telefonmøte.

Møtet kommer i etterkant av en rekke interne anklager mot nestleder Trond Giske, og flere sentrale medlemmer i Arbeiderpartiet blir informert om anklagene.

Dette blant annet i form av Raymond Johansen (byrådsleder i Oslo), Harald Schjelderup (byrådsleder i Bergen), Mani Hussaini (leder for AuF), samt stortingsrepresentantene Anette Trettebergstuen og Jette Christensen.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen deltok også.

Slåss for å gjenopprette tillit

Kilder Dagbladet har snakket med, tror ikke Trond Giske vil trekke seg som nestleder, men at han nå slåss for å gjenopprette tilliten, slik han ga uttrykk for i intervjuer i kveld.

På spørsmål fra TV 2 om hva som blir tema for dagens møte, svarte han tidligere i kveld følgende:

- Jeg antar at det kommer en orientering om pressemeldingen som partiet har sendt ut i dag, hvor vi forteller om den gjennomgangen vi har hatt av varslene som gjelder meg, og at jeg tar dyp selvkritikk på det. Vi tar alle varsler på alvor og alle skal bli hørt.

Partileder Jonas Gahr Støre sier til NRK han vil orientere om saken.

- Det er ikke et møte, men jeg kommer til å orientere sentralstyret og fylkeslederne om situasjonen, og bruke tid til å forklare og svare på spørsmål. Det synes jeg er riktig på en dag som denne, sier han.

- Veldig lei meg

Giske har tidligere lagt seg flat i forbindelse med anklagene.

- Jeg beklager at jeg har oppført meg på en måte som andre har sett på som en upassende. Det er jeg veldig lei meg for, sa Giske overfor NRK tidligere i dag.

I etterkant av intervjuet sa Jonas Gahr Støre at anklagene mot Giske dreide seg ubehagelige tilnærminger av seksuell karakter.

Kan komme flere varsler

Da Dagbladet snakket med Trond Giske tidligere i dag, sa han følgende:

- Jeg har ikke vært min oppførsel og rolle bevisst nok.

- Jeg er forberedt på at det kan komme mer, fordi hvis noen har oppfattet at jeg har oppført meg dårlig, så kan det jo være flere. Da er det i så fall viktig å få fram, sa Giske.