Siste tre Greenpeace-aktivistene pågrepet

Politiet pågrep natt til søndag de tre siste Greenpeace-aktivistene som var på boreriggen «Deepsea Bergen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre aksjonistene og skipperen om bord på MV «Greenpeace» satt søndag i avhør hos politiet. De tre aksjonistene vil bli siktet for å ha trengt seg ulovlig om bord på riggen og vil få hver sin bot.

Politiet regner med at de tre vil nekte å vedta bøtene slik tre aksjonister som ble pågrepet natt til lørdag gjorde. Disse fikk bøter på 20.000 kroner, og saken deres kommer opp for retten om to uker. De tre er nå satt fri.

En eventuell sak mot aksjonistene som ble pågrepet natt til søndag, vil ikke komme opp for retten før i slutten av september, opplyser politiinspektør Johan Petter Iversen ved Nordmøre politidistrikt til NTB.

Greenpeace-aksjonen på boreriggen «Deepsea Bergen» i helgen var en protest mot Statoils oljeleting. Greenpeace mener Statoil bør drive forskning på alternative teknologiformer i stedet for å bruke milliarder av kroner på oljeleting.

Statoil anslår at de har tapt mellom 1 og 1,5 millioner kroner i døgnet på Greenpeace-aksjonene. Om selskapet går til søksmål mot Greenpeace blir trolig avgjort i løpet av kommende uke.

(NTB)