Siste trykk på knappen

Navn: Johan J. Jakobsen Alder: 64 Yrke: Pensjonist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Etter over 30 år på Stortinget presterte Johan J. Jakobsen å stemme feil i sin aller siste votering. Mannen som har trykt på stemmeknappen flere tusen ganger, trykte til slutt på feil knapp, og det var ikke løpsdag på Bjerke engang. Men han angrer ikke. - Hvis min siste embetshandling var å gjøre livet lettere for en pensjonist i Brumunddal, så beklager jeg det ikke, sier han til Aftenposten. Men det var altså ikke meningen. Jakobsen så hvordan Senterpartiets mann i Sosialkomiteen stemte, og Ola D.Gløtvold stemte for Fremskrittspartiets forslag fordi han trodde partileder Enoksen også stemte for. Dessuten var han enig med Frp.
 • Slik fikk rundt 6000 pensjonerte enker og enkemenn større utbetaling fra Folketrygden, og Jakobsen fikk en ny historie å fortelle der det ennå måtte være folk fra Senterpartiet å fortelle den til. Men han rekker ikke å få den med i boka «Muntre minner fra Ting og torg» som kommer ut i høst. Han har sin egen «Upper Ten-liste» over gode replikker som falt under sentrumsregjeringen, men det spørs om han har en god replikk til at Senterpartiet kan falle ut av Stortinget.
 • Men det er nesten påfallende at J.J.J. forsvinner ut av norsk politikk mens hans kjære parti ligger under sperregrensa. For Jakobsen har i 20 år vært Senterpartiet på godt og vondt. Det var han som samlet restene etter eksperimentet med Gunnar Stålsett i 1970-åra. Det var han som brakte det inn i regjeringen Willoch, og da Anne overtok og gjorde det stort under EU-kampen, var det J.J.J. som tok vare på sjela i partiet. Og den ligger ennå i subsidier, siloftr og hestehandel. Som politisk hestehandler er det bare Bondevik som overgår ham, og de to handlet sammen i så mange år at det kunne være vanskelig å se forskjell på dem.
 • Han er bonde med Landbrukshøgskolen og fortid i Felleskjøpet, men sønnen har overtatt Spillum gård i Namdalen. Selv driver han med hest på Bjerke og Øvrevoll, der han spiller forsiktig, men profesjonelt som i politikken. Han møtte som varamann på Stortinget fra 1969 og har vært statsråd, partileder og parlamentarisk leder. Som samferdselsminister ble han en grytidlig morgen intervjuet i Radio Motor og programleder Øyvind Thorsen spurte hvorfor han var så pen i tøyet.

  - Det er fordi kongen skal oppløse Stortinget i dag, sa Jakobsen.

  - Ikke for godt, vel? sa Thorsen.

 • Men denne gangen er det for godt. For Johan J. Jakobsen.

  Sjølsagt.