Siste tur fra Fornebu

Klokka 20.25, 25 minutter forsinket, takset SAS-maskinen Hake Viking ut på rullebanen og gjorde det som skulle være historiens siste ordinære take-off fra Fornebu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere tusen mennesker var møtt fram for å se maskinen ta av på vei mot Bergen. 125 passasjerer og et mannskap på seks var ombord.

Etter avgang fløy maskinen en runde over Oslo før kaptein Gorgas foretok en overflyging til hornmusikk fra både flyselskapenes bedriftskorps og bilene som sto på rullebanen. Med utryknings- og støttekjøretøyer i prosesjon langs rullebanen ble det satt et verdig punktum for en æra i norsk luftfartshistorie.

Petter Lindbæk var siste passasjer som gikk ombord i SAS-maskinen på vei til Bergen i kveld. Til et fulltallig pressekorps valgte han å si noen ord:

- Det er bare én dag Fornebu skulle vært stengt i Norges historie, og det var da tyskerne innvaderte Norge 9. april 1940.

Lindbæk ble vinket ombord av hundrevis av frammøtte. Han kunne smilende vifte med en reisesjekk for to personer til hvor som helst i Europa, en liten gave fra flyselskapet.

FARVEL: Under ledelse av kaptein Gorgas vinker mannskapet farvel på den siste turen fra Fornebu.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer