Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siste tur til Tusenfryd - full fyr i veteran-Porsche

Bilen til Broiler-kjendis Mikkel Christiansen gikk opp i røyk.

MILLIONBÅL: En 39 år gammel Porsche 911 skjuler seg i flammehavet ved Tusenfryd. Foto: 2400-tipser.
MILLIONBÅL: En 39 år gammel Porsche 911 skjuler seg i flammehavet ved Tusenfryd. Foto: 2400-tipser. Vis mer

En voldsom bilbrann lørdag ettermiddag, her fanget inn av en forfjamset forbipasserende ved fornøyelsesparken Tusenfryd utenfor Oslo, var svært lite fornøyelig for sjåfør og eier av bilen inne i flammehavet.

Det aller største lyspunktet var at sjåføren og passasjeren kom seg ut og at ingen mennesker ble skadd i den eksplosive brannen.

Det er ikke lett å se at det VAR et klenodium av en veteranbil under flammene - en hvit Porsche 911 cabriolet 1980-modell.

Øst politidistrikt fikk den første meldingen om bilbrannen noen minutter før klokka 16.

Fra motoren

PORSCHE-EIEREN: Artisten i DJ Broiler, Mikkel Christiansen, var passasjer da bilen hans gikk opp i flammer ved Tusenfryd lørdag ettermiddag. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix
PORSCHE-EIEREN: Artisten i DJ Broiler, Mikkel Christiansen, var passasjer da bilen hans gikk opp i flammer ved Tusenfryd lørdag ettermiddag. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix Vis mer

Både sjåføren - en 23 år gammel mann fra Drammen - og eieren, den 26 år gamle artisten i DJ Broiler Mikkel Christiansen fra Sandefjord, ble raskt lokalisert.

- Sjåføren har forklart at brannen startet i motorrommet og at han kom seg ut, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Bileier Mikkel Christiansen sier til TV2 at han var på vei til spillejobb i Borlänge i Sverige da han og sjåførkameraten oppdaget flammer i bakvindet.

Flammene slo plutselig opp i stikkveien med navnet Myråsdalen, tett på rundkjøringen ved avkjørsel E18 til Tusenfryd og et industriområde i nabolaget.

- Sjåføren har forklart at han fikk motorstopp, og at flammene slo opp da han forsøkte å starte igjen. Et vitne som kjørte bak, så det brant en stripe under bilen. Det kan tyde på at det har vært en bensinlekkasje, sier politiets operasjonsleder.

Millionpris

Hva er så en 39 år gammel Porsche verdt ?

Dagbladet ringer Porsches veihjelp, der hjelpsomme Ståle søker rundt veteranbilforum i Europa for feinschmeckere.

- De eldste jeg finner til salgs av denne typen nå, er noen få biler fra 1990-tallet til 1,2 millioner kroner i Danmark.

- Og her er det snakk om meget sjeldne biler som blir mer verdt jo eldre de er. Fint det gikk bra med sjåføren, trist for en veteranbilentusiast, sier Porsches norske helgevakt.

Stjålet i fjor

Det er ikke første gang Christiansen får problemer med en Porsche. I fjor parkerte han millionbilen på Gardermoen og fløy til en spillejobb i Stavanger.

Da han kom tilbake var bilen søkk borte.

- Det er en gammel bil, så den er relativt lett å stjele. Jeg tror det bare er å rive i noen kabler for å få startet den. Samtidig er jeg imponert over at tyven har fått den med seg. Den er vanskelig å kjøre, sa artisten til Dagbladet den gang.

Heller ikke det var første gang Christiansen kom i søkelyset på grunn av biler. Det ble tidligere opprettet en undersøkelsessak hos politiet i Drammen, da en person tilsynelatende hoppet over Christiansens Audi R8, som kjørte i over 150 kilometer i timen, i videoen til låta «Money».

BRANN I RUSSEBIL: Fredag kveld fikk politiet melding om at en russebil sto i full fyr i Voss i Hordaland. Ingen personer ble skadd, men sju personer ble sendt til sykehus for en helsesjekk. Video: Nils Knapskog Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling