Siterte rapper - borte fra skjermen

En populær Mississippi-profil har vært borte fra TV-skjermen etter en sending hvor hun siterte en av verdens mest populære hip hop-artister. - Kan ikke kommentere personalsaker, sier TV-kanalen.

Nyhetsanker Barbie Bassett i den amerikanske TV-kanalen WLBT har ikke vært å se på lufta etter dette. Video: WLBT. Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Nyhetsanker og meteorolog Barbie Bassett har glimret med sitt fravær på den NBC-tilknyttede Mississippi-kanalen WLBT siden 8. mars.

Tidligere denne måneden diskuterte Bassett vinmerket til rapper og vingründer Calvin Cordozar Broadus Jr. - bedre kjent under artistnavnet Snoop Dogg - under en direktesending.

- Fo' shizzle, my nizzle, sa Bassett i en replikkutveksling med en kollega under sendingen, ifølge Deadline.

Vendingen ble først brukt av Snoop Dogg i teksten til låten «Snoop Dogg (What's My Name Pt. 2)», ifølge Dictionary.com.

«Nizzle» er et slanguttrykk for «n-ordet», skriver Deadline.

Ifølge lokalavisa Clarion Ledger er ikke Bassett lenger å se på TV-kanalens liste over medlemmer av nyhetsavdelingen.

En omtale av henne på nettsida skal også være fjernet, og Bassett har vært mer eller mindre fraværende i sosiale medier siden hendelsen. Hun har ikke uttalt seg om saken.

Forsvart av radiovert

Det er uklart når Bassett eventuelt vil være tilbake på skjermen. Ted Fortenberry, TV-kanalens regionale visepresident, sier følgende til Clarion Ledger:

- Som dere sikkert skjønner, kan jeg ikke kommentere personalsaker.

Ifølge den amerikanske tabloidavisa The New York Post er Bassett imidlertid blitt tatt i forsvar av TV- og radioprofilen Lenard Larry McKelvey, bedre kjent under tilnavnet Charlemagne tha God.

- Hun vet kanskje ikke engang hva «nizzle» betyr, yo. Kom igjen, bare slutt. Det er ikke en grunn til å gi henne sparken, sa han under en sending av sitt eget program The Breakfast Club, ifølge avisa.

Det er ikke på det rene at Bassett har mistet jobben.

Det er imidlertid ikke første gang TV-profilens ordbruk har skapt overskrifter. I oktober i fjor gikk kanalen ut med en uttalelse der Bassett ba om unnskyldning.

Bakgrunnen var en TV-sending hvor hun refererte til en afrikansk-amerikansk reporters «grandmammy».

Ordet «mammy» forbindes med en rasistisk stereotypi som framstiller svarte kvinner som tjenere for hvite familier, ifølge The New York Times.

- Jeg ber ydmykt om tilgivelse og ber om unnskyldning til alle jeg har såret, sa Bassett i uttalelsen.

Etymologizzle

Ord konstruert ved å erstatte de siste stavelsene med suffikset «-izzle» går igjen i en rekke raptekster.

Rapperen Earl Stevens, bedre kjent som E-40, har selv hevdet at han var først ute med «-izzle»-nyord, ifølge The New York Times.

Også Oakland-gruppa 3X Krazy var tidlig ute med det språklige grepet, skriver avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer