I TIMESVIS: Demokratene som roper «ingen lov, ingen pause» for våpenkontroll, overdøver den republikanske lederen Paul Ryan. Innbyggere støtter demokratene utenfor. Video: CNN / Storyful Vis mer

Sitt-ned-aksjon fra demokratene i Kongressen for våpenkontroll fortsetter

Sitter på gulvet i Representantenes hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratenes storstilte protestaksjon for våpenkontroll fortsetter i Representantenes hus. Med tepper, soveposer og mat holder de stand inn i nattestimene.

– Ingen lov, ingen pause, ropte politikerne.

De krever at møtene i Representantenes hus fortsetter i neste uke slik at nye og strengere våpenlover kan debatteres og stemmes over. I utgangspunktet skal de folkevalgte ha ferie.

Også seks senatorer deltar i aksjonen, blant dem senator Chris Murphy, som i forrige uke holdte en 15 timer lang tale for å tvinge Senatet til å stemme over nye våpenrestriksjoner. Avstemningen ble holdt mandag kveld, men forslagene endte med å bli nedstemt.

Klokken 23.30 lokal tid kom senator Elizabeth Warren, som representerer Massachusetts, med smultringer til demonstrantene som holdt seg våkne.

Den republikanske lederen i Representantenes hus, Paul Ryan, forsøkte å stoppe demonstrasjonen, men ble overdøvet av protester.

C-SPANs TV-kameraer som følger debatten fra Kongressen ble skrudd av, men flere av representantene begynte da å sende direkte selv fra mobiltelefonene sine på Periscope og Facebook Live, og TV-kanalen har måttet basere seg på disse, melder Washington Post.

Orlando-massakren i forrige uke, der 49 mennesker ble drept, har forsterket kravene om at det trengs strengere våpenlover.

(NTB)